Seriemorder tatt etter 16 år

Har innrømmet tre drap, men politiet frykter han kan ha drept flere.

PÅ RØMMEN: Jose Sifuentes var på rømmen i over 16 år før han ble pågrepet i Mexico. Nå er han utlevert til USA. Foto: Politiet i Dallas
PÅ RØMMEN: Jose Sifuentes var på rømmen i over 16 år før han ble pågrepet i Mexico. Nå er han utlevert til USA. Foto: Politiet i Dallas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2003 ble Jose Sifuentes (42) arrestert, mistenkt for drapet på Veronica Hernandez (27) i Dallas.

Rømte til Mexico

Ifølge politiet tilsto Sifuentes drapet, men han betalte kausjon, og rømte til Mexico.

Da Sifuentes rømte var han bare mistenkt for å ett drap, men politiet sikret seg DNA fra 42-åringen før han stakk av.

For i åra som har gått siden den gang har Sifuentes blitt siktet for ytterligere to drap. Begge drapene ble begått i 1998.

- Så fort DNA-profilen var analysert så koblet det sammen de tre sakene og avslørte at de var begått av samme mistenkte, Sifuentes, heter det i en uttalelse fra Dallas-politiet, ifølge CNN.

De to andre ofrene var Maria de Lourdes Perales (20), som ble drept i februar 1998 og Erica Olivia Hernandez (23), som ble drept i juni samme år.

«Seksuelt motiverte» drap

Samtlige drapene beskrives av myndighetene som «seksuelt motivert», uten at de har ønsket å gå inn i detaljer om det.

Det var først i 2017 at Sifuentes ble tiltalt for de to drapene fra 1998, og da sendte påtalemyndigheten i Texas en søknad til Justisdepartementet om å sende ut en internasjonal arrestordre på Sifuentes.

Det førte til at en dommer i Mexico utstedte en arrestordre i januar 2019, og i april samme år ble Sifuentes arrestert i San Vicente de Gonzalez, rundt 110 mil unna Dallas.

Denne uka ble Sifuentes utlevert fra Mexico til USA, der han igjen ble avhørt av politiet, spesielt med sikte på de to sakene han hadde blitt tiltalt for etter at han flyktet fra landet.

«Sifuentes innrømmet sin medvirkning i alle tre drapene», heter det i en pressemelding fra politiet.

Kan ha drept flere

Politiet utelukker ikke at Sifuentes kan ha utført flere drap, og ber folk som kjenner til uoppklarte drap om å ta kontakt med politiets «cold case»-gruppe.

- Personer som står bak gjentatte, liknende seksuelt voldelige drap på kvinner, har en tendens til å ha flere ofre enn politiet er klar over, heter det i en uttalelse fra assisterende statsadvokat Leighton D'Antoni, ifølge ABC News.

Felles for de tre kjente ofrene er at de jobbet på såkalte «taxiklubber», og man mener at Sifuentes hadde truffet samtlige i en slik setting.

- I Dallas så hadde man på 80- og 90-tallet steder som ble omtalt som «taxiklubber» der latinamerikanere hang. Du betalte for drinker og du kunne også betale servitrisene penger for å henge sammen med deg eller danse, sier D'Antonio.

Politiet er derfor ekstra interessert i om det finnes noen uoppklarte drap som kan knyttes til disse «taxiklubbene».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer