Seriemorder vil slåss for Putin

Seriemorderen og eks-politimannen Mikhail Popkov (58) drømmer om jobb i den russiske hæren. Nå spekuleres det i at han kan bli leiesoldat i Wagner-gruppen, ledet av «Putins kokk» Jevgenij Prigozjin.

VARULVEN: Mikhail Popkov drepte og voldtok i nesten to tiår. Nå skal den russiske «varulven» ha et ønske om å kjempe for Russland i Ukraina. Video: AP, Reuters, Telegram, Vesti Irkutsk. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer
Publisert

Den beryktede Wagner-gruppen, som slåss på russisk side i krigen i Ukraina, kan nå få en ny og blodtørstig forsterkning.

I et intervju med det statlige russiske TV-mediet Vesti Irkutsk snakker eks-politimannen Mikhail Popkov (58) om sine drømmer og planer.

- Hva drømmer du om?

- Å bli med i hæren, svarer Popkov, som har tilnavnet «Varulven», og for tida soner to livstidsdommer. Ifølge russiske medier har han mer enn 80 drap på samvittigheten, mellom 1992 og 2010.

Det behøver ikke diskvalifisere ham fra en jobb i den beryktede Wagner-gruppen.

«Putins kokk»

I dagens Russland finnes det muligheter også for folk som er sterkt kriminelt belastet.

Ifølge amerikansk etterretning har Wagner-gruppen rundt 40 000 straffedømte i sine rekker i Ukraina, av til sammen cirka 50 000 som slåss for gruppa i krigen.

Lederen Jevgenij Prigozjin, med tilnavnet «Putins kokk», oppsøkte i høst russiske fengsler for å verve soldater til sin beryktede hær av leiesoldater.

SKYTES PÅ: Kampene som raser i byene Soledar og Bakhmut i Øst-Ukraina og beskrives som de blodigste så langt i krigen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

I intervjuet med Vesti Irkutsk sier Popkov at han tror hans kompetanse nå er «ganske etterspurt» i det militære. En rekke medier, deriblant svenske Expressen, skrev i helga at han nå vil slåss i Ukraina.

Det er uklart hvor grensene settes for hvem som kan bli med i Wagner-gruppen.

Nedsiden er at de som prøver å trekke seg før kontraktsperioden er over, risikerer å bli nådeløst forfulgt og drept.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer