Seriemorder vil slåss for Putin

Seriemorderen og eks-politimannen Mikhail Popkov (58) drømmer om jobb i den russiske hæren. Nå spekuleres det i at han kan bli leiesoldat i Wagner-gruppen, ledet av «Putins kokk» Jevgenij Prigozjin.

VARULVEN: Mikhail Popkov drepte og voldtok i nesten to tiår. Nå skal den russiske «varulven» ha et ønske om å kjempe for Russland i Ukraina. Video: AP, Reuters, Telegram, Vesti Irkutsk. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den beryktede Wagner-gruppen, som slåss på russisk side i krigen i Ukraina, kan nå få en ny og blodtørstig forsterkning.

I et intervju med det statlige russiske TV-mediet Vesti Irkutsk snakker eks-politimannen Mikhail Popkov (58) om sine drømmer og planer.

- Hva drømmer du om?

- Å bli med i hæren, svarer Popkov, som har tilnavnet «Varulven», og for tida soner to livstidsdommer. Ifølge russiske medier har han mer enn 80 drap på samvittigheten, mellom 1992 og 2010.

Det behøver ikke diskvalifisere ham fra en jobb i den beryktede Wagner-gruppen.

«Putins kokk»

I dagens Russland finnes det muligheter også for folk som er sterkt kriminelt belastet.

Ifølge amerikansk etterretning har Wagner-gruppen rundt 40 000 straffedømte i sine rekker i Ukraina, av til sammen cirka 50 000 som slåss for gruppa i krigen.

Lederen Jevgenij Prigozjin, med tilnavnet «Putins kokk», oppsøkte i høst russiske fengsler for å verve soldater til sin beryktede hær av leiesoldater.

I intervjuet med Vesti Irkutsk sier Popkov at han tror hans kompetanse nå er «ganske etterspurt» i det militære. En rekke medier, deriblant svenske Expressen, skrev i helga at han nå vil slåss i Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.