USA

Seriemorderen avslører grusomme detaljer

Både juryen og advokatene gråt under rettssaken. Nå forteller seriemorderen sin egen historie. På film.

DØDSDØMT: Lawrence Bittaker ble dømt til døden for fem drap i i 1979. I 2019 døde han av naturlige årsaker i fengsel. Foto: AP / NTB
DØDSDØMT: Lawrence Bittaker ble dømt til døden for fem drap i i 1979. I 2019 døde han av naturlige årsaker i fengsel. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

På midten av 70-tallet knivstakk Lawrence Bittaker en butikkmedarbeider som anklaget ham for nasking.

Han ble dømt, og i et fengsel i California møtte han voldtektsdømte Roy Norris. Der planla de flere drap.

Etter løslatelsen drepte de to minst fem tenåringsjenter med en rekke ulike våpen, blant annet skrutrekkere, tenger og ispigger. Det gjorde at de fikk kallenavnet Tool Box Killers, eller verktøykassemorderne.

Nå blir historien om drapsduoen film. Kriminolog Laura Brand intervjuet Bittaker over fem år før han døde. Det er disse intervjuene som nå har blitt film.

Psykopat

FORTALTE: Laura Brand snakket med seriemorder Lawrence Bittaker mange ganger over de siste fem åra av hans liv. Foto: Siren of San Quentin
FORTALTE: Laura Brand snakket med seriemorder Lawrence Bittaker mange ganger over de siste fem åra av hans liv. Foto: Siren of San Quentin Vis mer

Psykiatriske rapporter har slått fast at Bittaker var psykopat og han har flere ganger forklart at han ikke følte noen ting da han utførte drapene.

traileren til filmen kan man høre Bittaker fortelle om flere av drapene.

- Jeg måtte slå for å få henne til å skrike, fordi hun ville ikke skrike, hører man seriemorderen si før han begynner å le.

Han er dømt for å ha drept, voldtatt og torturert Lucinda Lynn Schaefer, (16), Andrea Joy Hall (18), Jacqueline Doris Gilliam, (15), Jacqueline Leah Lamp (13) og Shirley Lynette Ledford (16).

Bittaker ble dømt til døden i California i 1981, men delstaten har satt alle henrettelser på pause. Han døde i fengsel i 2019.

- Herregud

Under rettssaken kom det fram så grufulle detaljer at flere medlemmer av juryen og advokatene begynte å gråte, skriver The Independent.

Brand sier til The Independent at hun har interessert seg for seriemordere i mange år, og at den interessen ble vekket av en bok hun leste.

- Jeg leste først om det da jeg studerte, og jeg mistet boka ut av hendene og tenkte bare «herregud, er disse folka i det hele tatt menneskelige?», sier hun til avisa.

Brand sier også at bestevenninna hennes ble drept rett etter at hun hadde fylt 27.

- Det eneste jeg spurte etterforskerne om var om hun led. Etterforskerne sa «nei, hun led ikke». Den forsikringen fikk aldri de pårørende til ofrene til Bittaker og Norris, sier hun.

- Sjenert

Kriminolgen forteller at hun har intervjuet over 50 seriemordere, og at Bittaker i utgangspunktet ikke hadde lyst til å snakke med henne.

Hun hadde forsøkt å få kontakt med ham lenge, og han nektet å svare på telefonene, brevene og henvendelsene hennes, helt til hun dukket opp i fengselet hvor han sonet. Hun hadde egentlig en avtale med annen seriemorder, men spurte om han ville møte henne da hun først var der. Da sa han ja.

- Han var så sjalu og forsiktig. Han ville ikke engang se meg i øynene de første to timene. Jeg husker at jeg tenkte «er dette virkelig en seriemorder», forteller hun.

- Jeg kunne ikke tro at det var landets mest sadistiske seriemorder som satt foran meg, sier hun.

- Vil du drepe?

Hun om en av samtale hun hadde med Bittaker i løpet av årene de kjente hverandre.

- Det mest sjelsettende jeg noen sinne har hørt var da jeg stilte ham spørsmålet «hvorfor er du en seriemorder, og hvorfor er ikke jeg det? Hva er forskjellen på oss», sier Brand.

- Da så han meg rett i øyene, og sa «vel, har du lyst til å drepe?». Jeg sa «nei», forteller hun. Da svarte drapsmannen:

- «Der er svaret ditt. Noen folk har lyst til å spise brokkoli, andre har ikke det», sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer