SERIEMORDER: Rodney Alcala var fra før dømt for fem drap, denne uka ble han dømt for ytterligere to. Politiet frykter han har enda flere liv på samvittigheten. Foto: DAVID HANDSCHUH / AP / NTB SCANPIX
SERIEMORDER: Rodney Alcala var fra før dømt for fem drap, denne uka ble han dømt for ytterligere to. Politiet frykter han har enda flere liv på samvittigheten. Foto: DAVID HANDSCHUH / AP / NTB SCANPIXVis mer

Seriemorderen ble avslørt etter sjekkeprogram på TV. Dommeren gråt da hun leste opp drapsdommen

Politiet frykter han står bak enda flere drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rodney Alcala (69) er dømt til døden tre ganger, men har tidligere anket og fått straffer omgjort til livstidsdommer.

Denne uka ble nok en rettssak, tiltalt for drapt på to kvinner i New York, avsluttet.

Da dommer Bonnie G. Wittner leste opp slutningen, klarte hun ikke holde følelsene tilbake, skriver The New York Times.

Tok pause - Dette er en type sak jeg aldri har opplevd tidligere, og som jeg håper å aldri se igjen, sa dommeren, før hun tok til tårene.

Den rutinerte rettsadministratoren tok en lang pause, snufset og fortsatte:

- Jeg har bare lyst til å si at jeg håper familiene nå kan finne fred med sannheten på bordet.

Wittner beskrev drapene som spesielt brutale, og idømte Alcala en straff på 25 år til livstid i fengsel, for drapene på Cornelia Crilley (1971) og Ellen Hover (1977). Flyvertinnen Crilley ble voldtatt og kvalt i sin nye leilighet på Upper East Side i New York, mens malerinnen Hover forsvant sommeren 1977. Levningene hennes ble funnet i Rockefeller nesten et år seinere.

2000 bilder Seriemorderen Alcala har fortsatt sine lange, grå krøller, og nektet å snakke med dommeren i løpet av rettssaken. Han har tidligere innrømmet drapene.

I 1978 deltok han i TV-programmet «The Dating Game», og ifølge seinere etterforskning har han trolig vært på drapsraid i nettopp denne perioden. I tillegg til gårsdagens dom er han tidligere dømt for drap på fire kvinner og ei 12 år gammel jente. Politiet tror derimot han har langt flere liv på samvittigheten.

69-åringen har sittet i fengsel siden 1979.

For tre år siden offentliggjorde politiet over 100 bilder beslaglagt hos Alcala, i håp om å identifisere kvinner og barn.

Alcala var svært fascinert av fotografi, og politiet har beslaglagt mer enn 2000 bilder. En rekke av bildene antydet at Alcala forfulgte personene, og at han var besatt av kvinner og unge jenter.

Avslørt av TV-seere Flere av bildene viser kvinner i utfordrende positurer, eller helt nakne.

- Jeg lurer på hvor mange av disse personene som fremdeles lever, sa etterforsker Patrick Ellis ved framleggelsen av dokumentene.

Et av de ukjente bildene i fotosamlingen viser to jenter på Hovedbanegården i København på begynnelsen av 1970-tallet. Etter at bildet ble publisert tok de to kvinnene kontakt med dansk politi.

Politiet bekreftet at jentene på bildet var danske og at de lever i beste velgående.

- De har fortalt oss at de ikke har vært utsatt for overgrep av noe slag, sa kommunikasjonssjef Niels Otto Fisker i København-politiet.

Det var deltakelsen i sjekkeprogrammet «The Dating Game» som avslørte drapsmannen. TV-produsenten hadde ikke fått med seg at mannen hadde sonet 34 måneder i fengsel for kidnapping og seksuelle overgrep mot barn, men han ble gjenkjent av seere. Politiet fikk dermed tipsene som var nødvendige for å oppklare voldtekts- og drapssaker i California.

DREPT: Cornelia Crilley og Ellen Hoover ble drept i New York på slutten av 1970-tallet. Nå er Rodnay Alcala dømt for drapene. Foto: DAVID HANDSCHUH / REUTERS / NTB SCANPIX
DREPT: Cornelia Crilley og Ellen Hoover ble drept i New York på slutten av 1970-tallet. Nå er Rodnay Alcala dømt for drapene. Foto: DAVID HANDSCHUH / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer