Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seriemorderen Charles Manson (80) får gifte seg med kjæresten (26)

Har fått tillatelse fra myndighetene.

SKAL GIFTE SEG: California Department of Corrections har gitt den 80 år gamle seriemorderen Charles Manson tillatelse til å gifte seg med en 26 år gammel kvinne. Foto: AP Photos/California Department of Corrections
SKAL GIFTE SEG: California Department of Corrections har gitt den 80 år gamle seriemorderen Charles Manson tillatelse til å gifte seg med en 26 år gammel kvinne. Foto: AP Photos/California Department of Corrections Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Den berømte Manson har fått en tillatelse til å gifte seg med en 26 år gamle Afton Elaine Burton, melder nyhetsbyrået AP.

Tillatelsen ble utstedt 7. november og er gyldig i 90 dager.

Burton flyttet fra hjemstedet sitt i den amerikanske midtvesten for ni år siden til Corcoran i California, hvor Manson sitter fengslet. Nå driver hun flere nettsteder som jobber for å vise Mansons uskyld.

- Dere kan få vite at det er sant. Det skal skje. Jeg elsker ham, sier Burton, som går under kallenavnet «Star», til AP.

Ledet sekt Manson ble berømt i 1969 etter å ha ledet en sekt av unge mennesker som gjennomførte grufulle drap. Han hevdet i et intervju med Rolling Stone i fjor hevdet Manson at det ikke var sant at de planla å gifte seg.

- Det er bare sprøyt. Vi spiller det for offentligheten, sa Manson.

Nå hevder Burton at Manson ikke snakket sant den gangen, og legger til at de venter på at fengselet skal fullføre papirarbeidet.

FULGTE MANSON: Susan Atkins (t.v.), Patricia Krenwinkel og Leslie Van Houten møter i retten i 1970 for sine roller i sektdrapene Manson-sekta sto bak i 1969. Foto: AP Photo/George Brich
FULGTE MANSON: Susan Atkins (t.v.), Patricia Krenwinkel og Leslie Van Houten møter i retten i 1970 for sine roller i sektdrapene Manson-sekta sto bak i 1969. Foto: AP Photo/George Brich Vis mer

En talskvinne for fengselsvesenet i California, Terry Thornton, bekrefter overfor AP at fengselet har fått tilsendt en tillatelse. Fengselet må deretter utpeke en ansatt til å være bryllupskoordinator og håndtere skjemaene som må fylles ut.

Situasjoner i fengselet Burton forklarer at de kunne ha giftet seg tidligere, men at det har vært noen «situasjoner» med Manson i fengselet som har utsatt det hele. Blant annet ble han tatt tre ganger for ulovlig våpenbesittelse, for å true fengselsbetjenter og for å nekte å gi en urinprøve.

Fengselet holder bryllup den første lørdagen hver måned, og Burton forventer nå å gifte seg på et besøksrom.

Manson har sittet fengslet siden 1969 etter de grusomme drapene på den høygravide skuespillerkona til filmskaper Roman Polanski, Sharon Tate, og fire andre på eiendommen deres i Los Angeles 9. august 1969, og for drapene på ekteparet Leno og Rosemary LaBianca den påfølgende kvelden. Selv om Manson aldri begikk drapene personlig, ble han dømt for medvirkning.

Først i 2027 vil Manson ha mulighet til å søke om prøveløslatelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling