«Zodiac Killer»

Seriemorderen herjet for 50 år siden -politiet tror to frimerker kan avsløre ham

Skal bruke ny DNA-base fra slektsgransking.

ETTERLYST: I flere år drepte Zodiac en rekke offer i USA. Nå, 50 år senere, håper politiet å finne seriemorderens DNA. Foto: AP / NTB Scanpix
ETTERLYST: I flere år drepte Zodiac en rekke offer i USA. Nå, 50 år senere, håper politiet å finne seriemorderens DNA. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Bare få dager har gått siden amerikansk politi kunne annonsere at en av landets mest kjente seriemordere, «Golden State Killer», trolig er avslørt. Seriemorderen, som herjet i USA på 70- og 80-tallet, sto bak minst 12 drap og 45 voldtekter, men ble den gang aldri tatt.

Nå tror politiet i USA at nok en seriemorder, den kjente «Zodiac Killer», som herjet i nordlige deler av California på slutten av 60-tallet og starten av 70-tallet, kan avsløres.

Det var DNA-funn som gjorde at politiet mistenker mannen som er antatt å være «Golden State Killer». Fram til for halvannen uke siden var han imidlertid ukjent for politiet. Men ved hjelp av såkalte genealogiske databaser, som samler inn menneskers DNA for kartlegging av slektstrær, ble politiet ledet til den nå siktede mannen.

Politiet sier nå at også «Zodiac» kan avsløres på samme måte, skriver magasinet Time.

- Sikre på å få ut noe

Seriemorderen, som skjøt og knivstakk minst fem personer til døde og forsøkte å drepe to til, ble blant annet kjent for å sende til sammen mer enn tjue ertende brev til lokale aviser og journalister. I brevene var det vedlagte koder med kryptogrammer som han ville ha trykket på avisforsidene. Hvis de ikke ble trykket, ville han fortsette å drepe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer