Seriemorderen skjøt gutten

Den 13 år gamle gutten som ble skutt på vei til skolen utenfor Washington i går morges ble skutt av den samme mannen som drepte seks andre mennesker i forrige uke. - Hansken er kastet, sier politiets talsmann, og har utlovet en dusør på 160 000 dollar for drapsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Prosjektilet er identisk med de som har blitt funnet på de andre åstedene, sier spesialagent Joe Riehl til CNN.

Den 13 år gamle gutten som ble skutt i går hadde akkurat blitt sluppet ut av bilen til tanten sin på vei til skolen. Han ble truffet av et skudd i brystet, trolig avfyrt av en kraftig rifle. Politiet har funnet en tomhylse omlag 140 meter unna stedet gutten ble skutt.

I forrige uke skjøt seriemorderen syv andre personer, seks av dem døde. Nå mener politiet at det er spesielt bekymringsfullt at han har skutt et barn.

- Innsatsen er høynet. Vi tar det mer personlig alle sammen. Det gjør oss mer besluttsomme. Hansken er kastet, sier politimesteren i Prince George, Gerald Wilson, til CNN.

Myndighetene har høynet dusøren for informasjon som fører til arrestasjon og dom for drapsmannen. Nå tilbyr de 160 000 dollar for den eller de som vet noe som kan være avgjørende for saken. Frykten i lokalsamfunnet når samtidig nye høyder.

- Vi har et nivå på frykten som vi ikke er vant til, sier politimesteren i Montgomery, Charles A. Moose, til Washington Post.

Moose er ansvarlig politimyndighet for området gutten ble skutt i i går, og var tydelig berørt av at seriemorderen har begynt å skyte på barn.

- I dag gikk det ut over barn. Noen er så onde at de skjøt et barn. Nå krysser vi en ny grense. Å skyte et barn. Det begynner vel å bli veldig veldig personlig nå, sier Moose.

Gutten ble operert for skuddskadene i går, og gjør det etter forholdene bra. Tilstanden skal ifølge den opererende legen ved Children's National Medical Center i Washington fortsatt være kritisk, men stabil.

- Vi er fornøyde med hvordan han har det nå, men vi kan ikke vite hvordan det kommer til å utvikle seg de neste timene, sier doktor Martin Eichelberger til CNN.

Politiet står fortsatt uten de helt store sporene etter seriemorderen, men har tidligere etterlyst en hvit kassebil som sannsynligvis kjøres av en eller to hvite menn.

FORBANNET: Politimester Charles A. Moose mener drapsmannen har gått over en grense da han skjøt skolegutten. - Det er personlig nå, sier han.
DESPERAT JAKT: Politiet i Montgomery jakter desperat på spor etter personen som har skutt åtte og drept seks personer i Washington de siste dagene.