Seriemorderens henrettelse ble utsatt etter rykter om ny drapstilståelse. I natt fikk han giftsprøyta

Henrettelsen av Allan Allan Shore er den første i USA i 2018.

SKAL HENRETTES: Han har fått utsatt henrettelsen tidligere, men nå ser tiden ut til å renne ut for seriemorderen Anthony Allan Shore. Foto: AFP PHOTO / Texas Department of Criminal Justice / NTB scanpix
SKAL HENRETTES: Han har fått utsatt henrettelsen tidligere, men nå ser tiden ut til å renne ut for seriemorderen Anthony Allan Shore. Foto: AFP PHOTO / Texas Department of Criminal Justice / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 01.28 natt til fredag gjennomførte USA sin første henrettelse i 2018 i Texas. Da fikk Anthony Allan Shore giftsprøyta i Texas.

I 2004 ble han dømt til døden etter å ha blitt funnet skyldig i å ha voldtatt og kvalt 21 år gamle Maria del Carmen Estrada i 1992.

I tillegg til drapet på Estrada skal Shore ha innrømmet å ha drept tre andre jenter mellom 1986 og 1995. De tre jentene ble bare ni, femten og seksten år gamle.

Henrettelse utsatt

Etter planen skulle seriemorderen henrettes 18. oktober i fjor, men Shores henrettelse ble utsatt, noe som for så vidt ikke er helt uvanlig. Mange dødsdømte fanger gjør alt de kan for å få utsatt eller omgjort dødsstraffene sine.

Det hadde også Shore gjort. Han la skylden på dårlige advokater og tidligere ukjent hjerneskade. Men det var ingen anke som førte til utsettelsen i høst.

Kun timer før henrettelsen bestemte en dommer seg for å utsette den, fordi det kom påstander om at Shore ville ta på seg skylda for drapet på Melissa Trotter i 1998, skriver Houston Chronicle.

Et drap som en av hans cellekamerater, Larry Swearingen, har blitt dømt til døden for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer