Serieovergriper tatt for nytt overgrep mot ti år gammel jente i 2011

Erkjenner delvis straffskyld, ifølge Kripos.

NYTT TILFELLE: Kripos opplyser at den siktede serieovergriperen delvis erkjenner et nytt overgrep mot en da ti år gammel jente på Toten i 2011. Her ved åstedet der i 2011-saken der en 18 år gammel kvinne ble dratt inn i et skogholt ved Hellerudveien på Oppsal/Trasop i Oslo. Arkivfoto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
NYTT TILFELLE: Kripos opplyser at den siktede serieovergriperen delvis erkjenner et nytt overgrep mot en da ti år gammel jente på Toten i 2011. Her ved åstedet der i 2011-saken der en 18 år gammel kvinne ble dratt inn i et skogholt ved Hellerudveien på Oppsal/Trasop i Oslo. Arkivfoto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den siktede serieovergriperen i 40-åra er tatt for et nytt overgrep, opplyser Kripos til Dagbladet.

- Vi mener han står bak et forhold som gjelder seksuell omgang med ei jente under 16 år. Det skjedde på Toten den 2. august 2011. Jenta er født i 2001, sier politiadvokat Anne Evenrud i Kripos til Dagbladet.

Hun opplyser at den siktede familiefaren erkjenner delvis straffskyld for forholdet. Mannen er nå siktet for til sammen fem overgrep fra 2008 til 2014. I går ble han varetektsfengslet i fire nye uker i Oslo tingrett.

Bakgrunnen for det nye tilfellet er at Kripos ble kontaktet av Vestoppland politidistrikt da sakene om mannen ble kjent i mediene.

- Lokalt politi henla i 2011 saken på grunn av ukjent gjerningsmann. De kontaktet oss fordi moduset i saken lignet på de andre sakene og de mente siktede kunne være gjerningsmannen. Etterforskningen gjorde at vi mener å kunne mistenke ham for foholdet, sier Evenrud.

Hun bekrefter at de etterforsker mannen opp mot andre uløste overgrepssaker.

Siktelsen mot mannen er også utvidet til å gjelde barnepornografi da det er funnet et bilde i foto- og databeslaget fra mannen, meldte VG i går. Offeret på bildet er identifisert, det er ikke et av siktedes barn og det er ingen kobling til bildet og de andre sakene han er siktet for, opplyste Kripos til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer