Serievoldtektstiltalt om hvorfor han har overfalt kvinner: - Jeg trengte kjærlighet, men gikk feil fram

Irakisk statsborger tiltalt for fire voldtekter og fire voldtektsforsøk. 

RETTSSAK: I dag startet en sak mot en 38 år gammel mann som er tiltalt for fire voldtekter og fire voldtektsforsøk. Her er aktor Monica Krag Pettersen sammen med den tiltaltes advokat Abdelilah Saeme i Oslo tingrett. Foto: Karen Setten / Dagbladet
RETTSSAK: I dag startet en sak mot en 38 år gammel mann som er tiltalt for fire voldtekter og fire voldtektsforsøk. Her er aktor Monica Krag Pettersen sammen med den tiltaltes advokat Abdelilah Saeme i Oslo tingrett. Foto: Karen Setten / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mannen, som er tiltalt for åtte voldtekter og voldtektsforsøk, fortalte i retten i dag at noe av bakgrunnen for at han utførte handlingene, var at han mistet kontrollen.

- I 2005 mistet jeg familien min i Irak. Alle ble drept. Da jeg kom tilbake til Norge etter å ha begravet dem, følte jeg tomhet, forklarer 38-åringen og fortsetter:

- Jeg følte jeg trengte kjærlighet, men jeg klarte ikke å kontakte jentene på riktig måte. Jeg mistet kontrollen over meg selv, sier han.

Erkjenner ikke straffskyld likevel

Mannen ifølge tiltalen begått overgrep mot åtte kvinner i perioden 2007-2010. I dag vitnet en av de fornærmede.

Kvinnen (28) fortalte at mannen dyttet henne i en hekk, holdt henne nede med makt, for deretter forsøke å ta av henne klærne og voldta henne. Hun kom seg vekk ved å slå og sparke mannen.

Da aktor leste opp tiltalepostene på starten av rettsdagen, erkjente 38-åringen straffskyld, men under mannens forklaring erkjente han bare de faktiske forholdene.

- Forbeholdende forklaring

Ifølge mannens forklaring i retten i dag hevdet han at kvinnen falt inn i hekken. Han erkjenner at han ønsket å ha fysisk kontakt med henne mot hennes vilje, at de lå i hekken, der han kysset og klemte henne, men ikke at han forsøkte å voldta henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer