Ulykke:

Sersjant mistet livet i sprengnings­ulykke

Ulykken skjedde på Mauken skytefelt i Målselv i Indre Troms fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sersjant i Hærens ingeniørbataljon på Skjold døde av skadene han pådro seg i en sprengningsulykke på Mauken skytefelt i Målselv i Indre Troms fredag.

– Det var tre personer på stedet da ulykken skjedde. De to andre er tilsynelatende fysisk uskadd, sier talsmann for Hæren, oberstløytnant Ole Johan Skogmo.

Sprengningsulykken skjedde på skytefeltet ved Skjold i Øverbygd i Målselv kommune under et sprengningskurs klokken 17.30 fredag.

– De tre tilhører alle Ingeniørbataljonen på Skjold, opplyser Skogmo til NTB.

Den omkomne er 21 år gamle Hågen Skattum fra Voss. Han var inne i sitt første år som sersjant, opplyser Forsvaret. Pårørende er varslet.

– Dette er en dypt tragisk hendelse, og våre tanker går nå til de pårørende og hans medsoldater i Ingeniørbataljonen på Skjold, sier sjef Hæren Odin Johannessen.

– Hendelsesforløpet vil bli etterforsket, sier Skogmo. Han sier til VG at det er snakk om en sprengingsulykke med et bærbart mineryddingssystem.

Troms politidistrikt har også tjenestemenn på stedet, både fordi det er standard prosedyre etter arbeidsulykker, men også for å sikre et utgangspunkt for en eventuell etterforskning, skriver Nordlys.

(NTB)