Slakter Høyres skolemat-forslag:

- Serverer bløff til lunsj

Høyres forslag om skolemat er ikke verdt matpapiret det er skrevet på, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre.

TOMSNAKK. Ap-leder Jonas Gahr Støre mener Høyre bare snakker pent om skolemat. Her fra et besøk på den offentlige barneskolen PS/IS 89 på Manhattan i 2013. Skolen, som ligger rett ved Ground Zero, vant pris for byens beste skolemat i 2012. Foto: Ørjan F. Ellingvag
TOMSNAKK. Ap-leder Jonas Gahr Støre mener Høyre bare snakker pent om skolemat. Her fra et besøk på den offentlige barneskolen PS/IS 89 på Manhattan i 2013. Skolen, som ligger rett ved Ground Zero, vant pris for byens beste skolemat i 2012. Foto: Ørjan F. Ellingvag Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Høyre serverer bløff til lunsj, sier Støre til Dagbladet.

Denne uka ble det kjent at flertallet i et Høyre-utvalg vil ha på plass et tilbud om servering av lunsj i grunnskolen og på videregående skole - mot selvkost.

- Høyre sier er at det er fint om skolene vil servere mat. Altså noe det er full anledning til allerede. Høyre legger ikke en krone i forslaget, og da er det ikke noe nytt, sier Støre.

Læring og mat

Ap-lederen merker seg at Høyres landsmøte får en delt innstilling der mindretallet sier nei å legge til rette for et skolemåltid.

- Gjenkjennelig Høyre som sier at det enten er skolemat eller kunnskap. De må bytte ut eller med og. Når en av fem elever ikke har spist skikkelig frokost eller ikke har med skolemat, går det ut over evnen til å lære, det blir uro i klasserommet og det er dårlig folkehelse, understreker Støre.

- Snakker pent

Støre mener Høyre skriver seg opp mot Arbeiderpartiet og andre på venstresida som har gått inn for skolemat i ulike varianter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer