Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Servert gift-suppe

Ble Indonesias visepresident forsøkt forgiftet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yusuf Kalla fikk servert den sterkt krydrede kyllingsuppen på et luksushotell på øya Bali, der han deltok på årsmøtet i det mektige Golkar-partiet, der han er lederkandidat.

- Visepresidentens vakter fant et stoff, og tror etter foreløpige tester at det kan dreie seg om arsenikk, opplyser en talsmann for indonesisk politi.

Den velstående forretningsmannen Yusuf Kalla skapte tidligere i år bølger i Golkar, etter å ha utfordret partiets offisielle presidentkandidat ved selv å stille som kandidat i valget i september.

Kalla ble suspendert fra partiledelsen, men ble senere hentet inn i varmen igjen og kjemper nå om formannsposten i partiet.

Flere skal alt være avhørt i forbindelse med det angivelige forsøket på å forgifte Kalla, men det er ikke kjent hvem disse er.

I september ble en ledende indonesisk menneskerettsaktivist funnet død på et fly fra Jakarta til Amsterdam, med store mengder arsenikk i kroppen.

(NTB)

MYSTISK SUPPE: Yssuf Kalla unngikk å få i seg stoffet som ikke skulle ha vært i suppa, for visepresidentens mat blir alltid undersøkt før han får spise.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media