Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Servitør fikk sparken for å være uhøflig. Unnskylding? Han er fransk...

Servitøren mener oppsigelsen var diskriminerende mot den franske kulturen. Nå går nå rettens vei for å få tilbake jobben.

FIKK SPARKEN: En servitør går rettens vei fordi han mener han ble diskriminert da han fikk sparken for oppførselen sin. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix
FIKK SPARKEN: En servitør går rettens vei fordi han mener han ble diskriminert da han fikk sparken for oppførselen sin. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kan ligge flere årsaker bak en oppsigelse - men det kan ligge like mange svar fra arbeidstaker i slike situasjoner.

I Canada fikk en arbeidsgiver nylig erfare at franskmenn ikke er som alle andre.

Diskriminering

En fransk servitør ved en restaurant i Vancouver fikk sparken for å være «aggressiv, uhøflig og respektløs». Selv mener han at oppførselen var innenfor. Årsak? Fordi han var fransk, skriver BBC.

Den tidligere servitøren mente at det var «diskriminering mot kulturen» at han fikk sparken på grunn av sin oppførsel.

LIVREDD: Den 23 år gammel servitøren Alex Martinez jobbet på restauranten som terroristene oppsøkte da de begynte å knivstikke. Martinez hørte skrik og skudd mens han gjemte seg i en søppeldunk for å unnslippe terroristene. Video: Scanpix Vis mer

Servitøren Guillaume Rey har sendt en klage på Vancouver-restauranten til menneskerettsinstansen British Columbia Human Rights Tribunal. Den uavhengige rettsinstansen har som oppdrag å avgjøre menneskerettighetsklager og inviterer partene til mekling. Kommer ikke meklingen fram, blir det holdt en høring i retten.

Fulgte ikke reglene

Restaurantens eier Cara Operations mener at Rey ikke førte de interne reglene for god oppførsel og sier at han fortsatte til tross for både muntlige og skriftlige advarsler, skriver AFP.

Rey mener på sin side at fransk kultur «har en tendens til å være direkte og uttrykksfull» og mener selv at han bare var «ærlig og direkte».

Begge parter var enige om at Ray hadde gjort en god jobb til tross for hans ufine oppførsel.

Meklingen mellom partene har ikke kommet noen vei. De må derfor møtes i retten for å forklare seg.

- Rey må forklare hva det er ved den franske kulturen som gjør at folk misforstår hans atferd som et brudd på arbeidsplassens standarder for akseptabel oppførsel, heter det i en høringsbeslutning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!