Servitør fikk sparken for å være uhøflig. Unnskylding? Han er fransk...

Servitøren mener oppsigelsen var diskriminerende mot den franske kulturen. Nå går nå rettens vei for å få tilbake jobben.

FIKK SPARKEN: En servitør går rettens vei fordi han mener han ble diskriminert da han fikk sparken for oppførselen sin. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix
FIKK SPARKEN: En servitør går rettens vei fordi han mener han ble diskriminert da han fikk sparken for oppførselen sin. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det kan ligge flere årsaker bak en oppsigelse - men det kan ligge like mange svar fra arbeidstaker i slike situasjoner.

I Canada fikk en arbeidsgiver nylig erfare at franskmenn ikke er som alle andre.

Diskriminering

En fransk servitør ved en restaurant i Vancouver fikk sparken for å være «aggressiv, uhøflig og respektløs». Selv mener han at oppførselen var innenfor. Årsak? Fordi han var fransk, skriver BBC.

Den tidligere servitøren mente at det var «diskriminering mot kulturen» at han fikk sparken på grunn av sin oppførsel.

Servitøren Guillaume Rey har sendt en klage på Vancouver-restauranten til menneskerettsinstansen British Columbia Human Rights Tribunal. Den uavhengige rettsinstansen har som oppdrag å avgjøre menneskerettighetsklager og inviterer partene til mekling. Kommer ikke meklingen fram, blir det holdt en høring i retten.

Fulgte ikke reglene

Restaurantens eier Cara Operations mener at Rey ikke førte de interne reglene for god oppførsel og sier at han fortsatte til tross for både muntlige og skriftlige advarsler, skriver AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer