Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fabrikkerte falsk «terrorist-kvittering»

Servitøren fikk enorm støtte etter «terrorist-hets», så oppdaget de at beskjeden var falsk

- Det finnes ingen unnskyldning for det jeg gjorde.

SKREV SELV: Etter å ha mottatt massiv støtte, både fra restauranten servitøren selv jobbet på, og via sosiale medier, viste det seg at servitøren selv hadde skrevet beskjeden på kvitteringen. Foto: Khalil / Facebook
SKREV SELV: Etter å ha mottatt massiv støtte, både fra restauranten servitøren selv jobbet på, og via sosiale medier, viste det seg at servitøren selv hadde skrevet beskjeden på kvitteringen. Foto: Khalil / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For noen dager siden dukket det opp en sak som fikk mye oppmerksomhet i sosiale medier.

Den 20 år gamle servitøren Khalil hadde vært på jobb på en restaurant i Texas, og etter endt vakt valgte han å dele et bilde av en kvittering med påskriften «Vi tipser ikke terrorister», samt en ring rundt navnet hans, på Facebook.

Massiv støtte

Khalil fortalte i bildeteksten at han hadde mottatt kvitteringen fra en kunde i restauranten, og at han var sjokkert over at det fremdeles fantes så mye hat der ute i verden.

Ikke overraskende fikk bildet mye oppmerksomhet. Titusener delte og reagerte på innlegget den unge mannen hadde delt, og Khalil gikk selv for å takke for den enorme støtten.

Det tok ikke lang tid før restauranten servitøren jobbet på også hev seg med i diskusjonen, og utestengte vedkommende Khalil hevdet hadde lagt igjen den rasistiske beskjeden.

Tatt i løgn

Situasjonen snudde ganske raskt da restauranten ved nærmere undersøkelser oppdaget at beskjeden slett ikke var lagt igjen av vedkommende som hadde spist der, men fabrikkert av servitøren selv.

Artikkelen fortsetter under videoen.

ANKLAGET: «America's Got Talent»-programleder og Mariah Careys ektemann, Nick Cannon, får hard kritikk for sin nye humorfigur «Connor Smallnut». Video: Instagram/nickcannon Vis mer Vis mer

- Etter å ha sett nærmere på saken fant vi ut at vår ansatt hadde fabrikkert hele historien, sier Terry Turney, en av sjefene i restaurantkjeden, til Washington Post, før han legger til:

- Rasisme er uakseptabelt, og vi vil handle raskt om det skulle finne sted i en av våre restauranter. Det å anklage noen for rasisme på falskt grunnlag er like ille.

Den 20 år gamle servitøren jobber ikke lenger i restaurantkjeden, og vedkommende som ble anklaget for rasisme har fått tilbudet om å komme tilbake for et gratis måltid hos restauranten.

Khalil har selv pratet med lokalavisa Odessa American, hvor han forteller at han angrer på det han gjorde.

- Jeg skrev det, og jeg har ingen forklaring på hvorfor. Jeg gjorde en feil. Det finnes ingen unnskyldning for det jeg gjorde, sier han.