Sessions: Nulltoleranse for alle som krysser grensen til USA ulovlig

Alle som krysser grensen til USA ulovlig, vil bli straffeforfulgt, og foreldre og barn vil holdes atskilt, opplyser justisminister Jeff Sessions.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Vi vil ikke splitte familier, men vi vil heller ikke at familier skal krysse grensen ulovlig, sa Sessions til pressen ved grensen mellom San Diego og Tijuana i Mexico mandag.

Nærmere en av fire av dem som ble arrestert på grensen mellom de to landene i perioden oktober til april, kom med familie.

Barn av foreldre som blir straffeforfulgt i USA, blir satt under barnevernets omsorg. Mindreårige som kommer alene, blir overlatt til familie med oppholdstillatelse i USA eller plassert i fosterhjem.

– Dette er ingen ny lov. Sånn har det alltid vært, men nå vil dere se flere tiltaler som følge av justisministerens forpliktelse til en nulltoleranse, sa Thomas Homan, sjefen for toll- og grensekontroll i USA.

Forrige uke kunngjorde Sessions at han vil sende 35 føderale anklagere og 18 immigrasjonsdommere til grensen for å ta seg av saker i forbindelse med «karavanen» av migranter fra Sentral-Amerika som har ankommet grensen.

Karavanen har tidligere mottatt kritikk fra president Donald Trump, som har truet Honduras med bistandskutt og kritisert Mexico for å ha latt migrantene gå gjennom landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer