Flyplassene forventer kø:

- Sett av god tid

Det er ventet mye trafikk på Gardermoen i ettermiddag. Dette anbefaler flyplassen at du bør gjøre.

TRØKK: Kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn forventet mye trafikktrøkk dagene før jul. Reporter: Amanda Walnum. Video: Vegard Krüger. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet): - Vi regner med nesten 60 000 reisende bare her fra Oslo Lufthavn. De fleste er innenlandsreisende, men det er også noen som skal reise til utlandet.

Etter en hektisk morgen har trafikken på Oslo Lufthavn roet seg noe når Dagbladet besøker flyplassen ved 10-tida onsdag formiddag. Likevel er det lange køer, men kommunikasjonssjef på flyplassen Harald Kvam tror ikke at det verste trykket er unnagjort.

- Det er rolig nå, men fra 14-tida vil det ta seg kraftig opp igjen. Dette er den travleste dagen i året, men også i morgen vil vi se noe trafikk. Da skal de siste reisende hjem til jul.

Han forteller videre at de ser den samme trenden på de tre andre store flyplassene i landet. Både i Bergen, Trondheim og Stavanger skal det være mye trafikk ifølge kommunikasjonssjefen.

- Det er uansett her at vi ser det aller største trykket.

Frykter smitte blant de ansatte

For å prøve å unngå smittespredning har flyplassen innført påbud om bruk av munnbind. Kvam forteller at de er særlig er opptatt av smittevernet for dem som jobber i bedriften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.