Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sett av millioner

Forklarer bakgrunnen for bildet.

LITT ANNERLEDES: Flere har laget memes av dette dåpsbildet etter at de ble lagt ut på Twitter. Foto: Saint Mark Catholic Church
LITT ANNERLEDES: Flere har laget memes av dette dåpsbildet etter at de ble lagt ut på Twitter. Foto: Saint Mark Catholic Church Vis mer

Da den amerikanske presten Stephen Klasek, sa ja til å være med på et litt annerledes dåpsbilde, visste han ikke at det kom til å ta Internett med storm.

Bildet av presten som står med en vannpistol, og sikter på et dåpsbarn over døpefonten, har gått som en farsott på Twitter.

Noen har photoshoppet presten inn i ulike filmscener, andre har laget memes av bildet, og twitterbrukeren @bilgeebiri mener den kjente regissøren Martin Scorsese hadde villet døpe barn på den måten, om han hadde fulgt den originale planen sin om å bli prest.

Skulle være morsomt

Mange har lurt på om bildet har vært ekte eller ikke, og nå har presten selv åpnet opp om bakgrunnen for bildet.

I en post på Facebooksida til Saint Mark Catholic Church, skriver de at familien selv spurte om Stephen Klasek kunne stille opp og posere med vannpistolen.

Klasek synes ideen var morsom, og valgte derfor å stille opp på det litt uvanlige fotografiet.

Det skal heller ikke ha vært vievann, men helt normalt vann i vannpistolen, som han skjøt på pappaen istedenfor babyen i bildet.

- I bunn og grunn var intensjonen at det skulle være morsomt.

Inspirert av andre

Familien skal ha sett flere liknende bilder på nettet av prester som har brukt vannpistoler med vievann, for å blant annet velsigne menighetene sine.

Tidligere denne måneden gikk en annen prest viralt da han ble avbildet med fullt smittevernsutstyr, samtidig som han brukte en vannpistol fylt med vievann, til å velsigne de som vanligvis ville kommet innom påskegudstjenesta.

Han gikk også ut og sa at menigheten var vane med at han var en litt annerledes prest, og at han bare hadde fått positive tilbakemeldinger på vannpistolen.

KREATIV: Den katolske presten Tim Pelc kom på en smart løsning, da han skulle velsigne folk på avstand. Reporter: Christian Wehus. Bilder: St. Ambrose Parish. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!