Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sett en strek

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Signaler fra regjeringspartiene tyder på at man nå vurderer begrensninger i krafteksporten når det er lite vann i magasinene. Det er i tråd med et forslag Senterpartiet og SV fremmet i Stortinget da partiene var i opposisjon. Energiminister Odd Roger Enoksens partikollega Ola Borten Moe har sendt ut en prøveballong om dette. Og i tråd med politisk tradisjon og logikk, innebærer det at forslaget i det minste skal utredes.

• Å kreve en minimums beholdning i vannbassengene kan neppe være et umulig tiltak. Det vil være på linje med myndighetsbestemte soliditetskrav som banker må holde seg innenfor av hensyn til bankkundenes sikkerhet. Vi kan heller ikke se at et slikt tiltak vil være diskriminerende og dermed i strid med EUs regler om fri konkurranse. Det gjelder sikkerhet for strømforsyning, ikke konkurransevridning. Muligens vil en slik regulering gi noe økt gjennomsnittspris. På den annen side vil en strek i bassengene redusere faren for akutte kriser.