Sett flere steder ved sjøen

SKIEN (Dagbladet): En rekke vitner har meldt seg og fortalt at de mener å ha observert Gry Hoseins ektemann Gamal på ulike steder ved sjøen natta etter drapet. Hans røde Opel Kadett er sett henholdsvis ved Voldsfjorden i Skien, ved brygga i Langesund i Bamble og i Helgeroa i Larvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil bruke avansert teknisk utstyr for å finkjemme de aktuelle kaianlegg og strandsoner så snart det lar seg gjøre. Ingen skal ha sett den drapssiktede ektemannen forsøke å dumpe liket av Gry, noe politiet mistenker ham for å ha utført under den nattlige turen.

Mange vitner

Politiet vil så snart råd er sette i gang søk på de nevnte stedene, særlig ved kaianleggene. Totalt er det kommet inn hele 40 tips fra folk som mener de har sett Gamal kjøre i sin bil drapsdagen, natta og påfølgende morgen. Flere av disse er åpenbart gale, men politiet fester lit til observasjonene ved sjøen. - De nevnte vitneutsagnene gjelder alle observasjoner ved sjøen. Alle som mener de kan ha sett Hoseins bil ulike steder ved sjøen natta mellom lørdag og søndag for fjorten dager siden, bes melde seg snarest, sier kriminalsjef Ragnar Holm til Dagbladet.

Sikre

Politiet føler seg nå rimelig sikre på at Gamal Hosein har kjørt rundt i sin bil store deler av natta etter at Gry skal ha blitt drept, angivelig av ham. Politiet mener Gamal kjørte rundt og lette etter egnede steder der han kunne dumpe liket.

Står ved forklaring

Selv benekter den forsvunne Gry Hoseins ektemann disse påstandene kategorisk. Han benekter også at paret hadde vansker i ekteskapet, noe som angivelig skal ha ført til at Gry hadde ytret ønske om å skilles. Gamal Hosein står ved sin forklaring om at han etter å ha stengt videoforretningen på Falkum for kvelden, tok seg en biltur til Porsgrunn for å se på livet i den tro at Gry befant seg hos svigermor på Gimsøy.

I lange avhør i går angrep politiet det man mener er bristende forklaringer fra siktedes side.

Totalt har politiet fått 650 tips. Cirka 170 vitneavhør er gjennomført. Gamal Hoseins forsvarer, Jan Erik Granmo, har dette å si om sakens utvikling: - Jeg hører politiet har fått slike tips. Man kan spørre seg hva slike observasjoner er verdt. Så langt i saken har ikke politiet funnet noe som helst.

  • I går startet Kripos-ekspertene med undersøkelsene av bilen til Gamal Hosein.
SETT HER: En rekke vitner havder uavhengig av hverandre å ha sett bilen til Gamal Hosein flere steder ved sjøen langs Telemark- og Vestfold-kysten natta etter at Gry skal ha blitt drept. Som her ved utløpet til Frierfjorden.