Sett i New York?

En norsk turist mener å ha sett Randi Kløve i New York. Glenn Fjeldsgaard mener å ha tatt et bilde av Kløves venninne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Bildet ble tatt 27. februar ved Rockefeller Plaza, sier Fjeldsgaard til TV3s program Etterlyst. - Jeg la merke til tre jenter der, fordi det hørtes ut som om en av dem snakket norsk. Fjeldsgaard kontaktet Voss lensmannskontor da han kom hjem fra ferie. Bildet brukes nå i etterforskningen av Randi Kløves forsvinning.

Etter å ha gjennomgått Randi Kløves dataområde hos Høgskolen i Oslo, tror ikke Økokrim at 21-åringen har vært utsatt for noe kriminelt. Økokrim har analysert Kløves e-post, for å finne ut av hennes bevegelser på Internett. Høgskolen i Oslo brente en CD med alt som lå på Kløves dataområde ved skolen, og ved å gjennomsøke denne CDen, mener Økokrim å ha funnet ut hvor hun har tatt veien.

- Så langt kan vi ikke se at det er skjedd noe kriminelt med henne. Det virker som om forsvinningen har en naturlig forklaring, sier spesialetterforsker i Økokrim, Arild Lyssand til Dagbladet :på nettet.

- Midt på dagen i går hadde vi så mye materiale at vi mener det foreligger gode sporingsmuligheter i USA. Vi har gjort interesante funn, sier han.

Lyssand vil ikke utdype hva slags spor de har funnet. Han vil heller ikke si hva de tror er skjedd med Randi Kløve, eller hva han mener med naturlig forsvinning.

Arbeider med spor

Konstituert lensmann Lars Fykse ved lensmannskontoret i Voss er ordknapp da Dagbladet :på nettet spør han om de nye opplysningene.

- Det er funnet spor som vi arbeider videre med. På grunn av den videre etterforskningen, vil jeg ikke gi flere opplysninger.

Tirsdag ettermiddag ba Hordaland politidistrikt Økokrim om bistand i etterforskningen av forsvinningen til Randi Kløve, etter at det ble gitt en rettslig tillatelse til å gjennomgå dataområdet hennes på skolen. Økokrim ble bedt om å hente ut data og analysere disse. De tok kontakt med Høgskolen i Oslo samme dag, og skolen brente en CD med data fra Randi Kløves hjemmeområde. Denne inneholdt e-post og logger over hennes bevegelser på nettet.

CDen ble hentet av Økokrim onsdag morgen, og de begynte umiddelbart arbeidet med å analysere CDen.

Visa-kort

27. februar sjekket Kløve ut fra rom 1020 på Pickwick Arms Hoteli New York. Hun brukte Visa-kortet sitt for å betale for oppholdet. Etter planen skulle Randi Kløve vært tilbake i Norge fredag 3. mars. Etterforskningen viser at hun aldri sjekket inn på flyet i New York.

FORSVUNNET: Randi Kløve