Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sett med pengepose på ekspressbuss

Drapsetterforskere ber mann i 30-årene melde seg for avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo som etterforsker drapet på 75 år gamle Meta Øverli har i påsken fått inn en rekke tips og avhørt et 30-talls personer.

Avhørene har noen fellestrekk, blant annet opplysninger om at drapsofferet ofte bar gevinster fra pengeautomater hjem i en plastpose. Dette skal 75-åringen ha gjort den dagen hun ble tatt av dage.

Mann peker seg ut

Tre uavhengige vitner har observert en mann i 30-årene som politiet ønsker å snakke med. Mannen beskrives som rundt 170 cm høy, har middels kroppsbygning, mørkt kort hår og ingen skjeggvekst.

Mannen er observert både på Furuset Senter og utenfor Meta Øverlis hjem på Høybråten.

- Et vitne så ham torsdag 6. april, trolig samme dag som Meta Øverli døde. Vitnet så ham først ved 16-tiden på Furuset der Øverli spilte på automater. Rundt to timer senere så vitnet personen utenfor Meta Øverlis hjem, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Mannen ble også observert på Furuset Senter for omlag tre uker siden.

Hvem er bussmannen?

Et annet vitne har sett en lignende mann som forsøkte å veksle masse mynt med en bussjåfør på bussterminalen i Oslo sentrum. Dette skjedde ved 19-tiden torsdag 6. april.

- Vitnet så at mannen hadde en plastpose full av mynter. Han ble lagt merke til fordi han var ganske pågående mot bussjåføren på Timeekspressen til Hønefoss. Mannen, som hadde en mørk blå jakke, trolig en pilotjakke, tok bussen og gikk av i Hønefoss, sier Finn Abrahamsen.

- Mannen vi søker etter er ikke mistenkt. Politiet ønsker bare å snakke med ham som et vitne.

- Har dere en fantomtegning av mannen flere vitner skal ha sett?

- Nei, men vi vurderer om vi skal lage det, sier Abrahamsen.

Fordi det tok flere dager før det ble slått drapsalarm har spor forsvunnet for politiet. Blant annet finnes det ikke lenger videoopptak fra bussterminalen i Oslo av mannen som forsøkte å veksle mynter han bar i en plastpose.

- Disse opptakene er nok allerede tapt. Slik er dessverre reglene, sier Abrahamsen.

Brukte ikke trygghetsalarm

Meta Øverli ble funnet død fredag 7. april. Hun ble funnet med inneklær på, og ingenting tyder på at hun ble tatt av dage like etter at hun kom inn i leiligheten sin på Høybråten.

Meta Øverli hadde trygghetsalarm, men den er ikke utløst.

- Vi har funnet alarmen. Den hang over sengestolpen hennes, sier Abrahamsen.

Politiet vet hvordan Meta Øverli er tatt av dage. Hun er drept med en gjenstand, men politiet vil ikke gå ut med hva dette er, av hensyn til etterforskningen.

BLE DREPT: Meta Øverli (75).
ETTERLYSER MANN: Politiet vil avhøre en mann i 30-årene som er observert av flere vitner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling