Sett på homsepub før drapet

Flere vitner så den drepte Thor Aasvestad (47) på homsepuben London Pub i Oslo bare timer før han ble drept. Politiet vil nå støvsuge det homofile miljøet rundt utestedet for opplysninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vet nå at Aasvestad var i live meget kort tid før midnatt 17. mai. Minst to uavhengige vitner har sett ham i live. Klokka 01.45 gikk brannalarmen i Aasvestads bygård i Bidenkaps gate 2, ti minutters gange fra puben. Da brannfolkene hadde slukket flammene, fant de 47-åringen død i ruinene. Først fredag formiddag fikk politiet obduksjonsrapporten: Aasvestad døde som følge av stump vold, og gjerningsmannen tente på for å skjule sporene.

Vitneavhør

- Vi avhører nå vitner som har sett Aasvestad på London pub denne kvelden. Vi retter etterforskningen inn mot miljøet rundt dette utestedet, og vil støvsuge det for opplysninger. Vi ber alle som har vært der denne kvelden - og som har sett offeret - om å kontakte oss umiddelbart, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.

Smell i dør

Politiet har gjort gjentatte rundspørringer i offerets bygård, og det har gitt klare indikasjoner på at drapsmannen har rømt ved 01.30-tida. - Flere naboer hørte smell fra utgangsdøra om lag 15 minutter før brannalarmen ble utløst. Vi har grunn til å tro at brannalarmen i Aasvestads leilighet gikk tidligere, men at ingen har hørt den. Vi har også sjekket døralarmen til leiligheten, og den var ikke koblet ut. Dette er et sterkt tegn på at gjerningsmannen ikke har brutt seg inn, men blitt sluppet inn av drapsofferet. En nabo forteller til Dagbladet at han hørte høy teknomusikk, etterfulgt av et kraftig dunk fra Aasvestads loftsleilighet om lag klokka 01.15.