Sett sammen din egen toppledelse

Du har fått i oppdrag fra et stort norsk konsern å sette sammen toppledelsen på tre personer. Kandidatene du har, er ingen ringere enn Gro Harlem Brundtland, Kristin Clemet, Marit Breivik, Gerhard Heiberg, Ingebrigt Steen Jensen og Nils Arne Eggen. Men hvem passer best sammen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er NHO som nå lar hele Norge prøve hvor dyktige de er som hodejegere. Et hodejegerfirma har hjulpet organisasjonen med å sette sammen et spill som legges tilgjengelig på http//www.nho.no fra i dag.

- Dette er ikke bare for moro, sier direktør i NHO, Marit Wiig.

- Poenget er å øke bevissthetsnivået rundt det å sette sammen et mangfoldig lederteam. Fortsetter ledere i norsk næringsliv å tenke tradisjonelt i forhold til både kjønn og bakgrunn, vil man ikke nå fram i den sterke konkurransen, understreker hun. Spillet vil bli presentert på Kvinner Viser Vei-messa i Hamar torsdag.

Dream-team

Din oppgave på NHOs nettsider er å sette sammen drømmeteamet.

Du får raskt tilbakemelding om hvor god hodejeger du er. Typene du finner på siden er tegnet, men Dagbladet kan avsløre at modellene er WHO-direktør Gro Harlem Brundtland, finansmannen Gerhard Heiberg, reklameguruen Ingebrigt Steen Jensen, landslagstrener i håndball Marit Breivik, viseadministrerende sjef i NHO Kristin Clemet og Rosenborg-topp Nils Arne Eggen.

Kandidatene

Slik omtales de seks (i tilfeldig rekkefølge):

Kandidat 1 : Mann. Utradisjonell igangsetter. Vinnende vesen, flink til å få folk med seg.

Kandidat 2 : Kvinne. Virker stabiliserende på arbeidsmiljøet - strukturert, lyttende og omsorgsfull.

Kandidat 3 : Kvinne. Kritisk og utålmodig. Legger vekt på kontroll. Det smaker av perfeksjonisme. Hun vil ha tingene gjort på sin måte - og helst med en gang.

Kandidat 4 : Mann. Bredt nettverk. Gjennomslag på høyeste nivå. Har stått for flere vellykkede arrangementer og fått utmerkelser og verv. Strukturert og ryddig.

Kandidat 5 : Kvinne. Kan få de fleste møtedeltakere til å skifte mening på kort tid gjennom sin karisma. Mange gode og originale ideer og utspill.

Kandidat 6 : Mann. Utålmodig og krevende. Styrer maksimalt og har en finger med på de fleste områdene. Prioriterer gjennomføring og tempo.

Lurer du på hvem de ulike er, kikk nederst på sida!

Styr unna

Dagbladet har allerede tatt testen flere ganger og kan derfor gi gode tips: Styr unna sammensetningen Marit Breivik, Ingebrigt Steen Jensen og Kristin Clemet. De bygger luftslott. Tut og kjør blir det med Gro Harlem Brundtland, Nils Arne Eggen og Kristin Clemet. Trygghetsnarkomane vaktbikkjer får du med å velge Gerhard Heiberg, Marit Breivik og Gro Harlem Brundtland. Men frykt ikke: Det er størst sannsynlighet for at du setter sammen det optimale teamet.

Fasit : 1. Ingebrigt Steen Jensen. 2. Marit Breivik. 3. Gro Harlem Brundtland. 4. Gerhard Heiberg. 5. Kristin Clemet. 6. Nils Arne Eggen.