Setter av 20 millioner til dyrepoliti

Miljøpartiet De Grønne har lenge ønsket et dyrepoliti, og setter av 20 millioner i sitt alternative statsbudjett.

SLÅR ET SLAG FOR DYRENE  Rasmus Hansson fra Miljøpartiet De Grønne under partiets landsmøte i Sandvika fredag tidligere i år. I partiets alternative statsbudsjett løftes dyrevelferd frem som en fanesak. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SLÅR ET SLAG FOR DYRENE Rasmus Hansson fra Miljøpartiet De Grønne under partiets landsmøte i Sandvika fredag tidligere i år. I partiets alternative statsbudsjett løftes dyrevelferd frem som en fanesak. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Miljøpartiet De Grønne (MDG) presenterer mandag sitt alternative statsbudsjett, og ifølge partileder Rasmus Hansson ville dyrevernere hatt grunn til å glede seg.

Dersom MDG hadde ledet landet.

- Vi setter av 130 millioner kroner til dyrevelferd i vårt alternative statsbudsjett, sier Hansson.

Kritiserer kutt Partiet er ikke fornøyd med den sittende regjeringens dyresatsning, og mener en ny politikk må til dersom Norge skal være fremst i verden på godt dyrehold. 

- Dette er også Mat- og Landbruksdepartementets mål, men i regjeringens statsbudsjett for 2015 kuttes det i driftsmidlene til Mattilsynets tilsyn med dyrevelferden, i tillegg til andre alvorlige kutt i forskning og kunnskapsmidler på mat- og landbruksområdet. Dette går ut over forskning på dyrevelferd og alternativer til dyreforsøk, sier Hansson.

Vil ha dyrepoliti Et dyrepoliti i Norge er noe som lenge har vært etterlyst av landets dyrevernere. Blant annet omtalte Dagbladet i september Dyrevenalliansens rapport som konkluderte med et behov for dette - noe MDG er enig med dem i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer