Setter det politiske Norge på hodet

Frode Myrhol (FNB) jobbet med forsikring i Gjensidige. Nå er han folkevalgt og står i bresjen for den siste politisk vekkelsen som har hjemsøkt vårt land.

SNØBALLEN RULLER: Frode Myrhol startet partiet «Folkeaksjonen nei til mer bompenger» i Stavanger. De ligger an til å bli det kommende kommunevalgets store vinner. Hva er partiets politikk, og er de egentlig populister? Reporter: Jørgen Gilbrant / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): En mindre kaotisk hverdag og et bedre liv. Det er ikke lite som loves folket på Nord-Jæren når de på bymiljøpakkens hjemmesider inviteres med på dugnad.

Prislappen på prosjektene i bymiljøpakken er på godt over 30 milliarder. Dugnaden fordeles slik at staten tar 11 milliarder, Rogaland fylkeskommune spytter inn 1,5 milliarder i momsrefusjon. Resten skal bilistene betale gjennom bompenger.

Dugnad? Frode Myrhol i Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) rister på hodet.

- Usosialt

Høsten 2014 og våren 2015 våknet Frode Myrhols politiske engasjement. Da kom nyheten om den nye bymiljøpakken på Nord-Jæren og det ble klart hvordan det nye bompengeregimet ville bli i Stavanger, Sandes og kommunene i området.

- Jeg skjønte at dette ville slå veldig usosialt ut, forteller Myrhol sittende på kontoret sitt i Stavanger Rådhus.

Det er lørdag formiddag og fint vær i Stavanger. Rådhuset ligger i høyden over Breiavatnet. Myrhol har utsikt over vannet fra kontoret. Til rådhuset kjører han sin Audi som går på diesel.

Dagbladet er invitert med på møte i FNB som de siste ukene har satt norsk politikk på hodet. Det er allerede tomt for kaffe da Dagbladet kommer tre kvarter ut i møtet. Frode Myrhol løper og henter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer