Setter fire statsråder på fergesaken

Fergefylkene har bedt om at regjeringen må komme på banen. Nå inviterer fire statsråder fylkene til møte om pris-sjokket.

FERGEBESØK: Samferdselsminister Knut Arild Hareide og distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland besøkte tidligere denne uka Møre- og Romsdal for å høre om årsakene til prishoppet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
FERGEBESØK: Samferdselsminister Knut Arild Hareide og distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland besøkte tidligere denne uka Møre- og Romsdal for å høre om årsakene til prishoppet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kystfylkene varslet i dag at de vil gå sammen og kreve at regjeringen kommer med på banen for å stagge fergeopprøret langs kysten. Et dramatisk prishopp for passasjerene på fergene som inntraff ved årsskiftet, er bakgrunnen.

Nå kommer svaret fra regjeringen.

Fire statsråder fra Solberg-regjeringen inviterer ferge-fylkene til krisemøte om fergepris-sjokket den 2. mars.

I tillegg til samferdselsministeren kommer kommunalminister Nicolai Astrup (H), klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) og distriksminister Linda Hofstad Helleland (H).

Nyutnevnt samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) sier de vil samle partene som har mulighet til å påvirke situasjonen.

- Får tall som bekymrer

- Vi er også opptatt av denne problemstillingen. Vi får tall som bekymrer oss, familier som har hatt utgifter på 40 000 kroner i fjor, og som nå etter 2020 må betale 60 – 65 000 kroner. Jeg har vokst opp i en kommune med ferge og vet hvilken betydning dette har for innbyggere, men også for næringslivet. Dette er områder som står for veldig mye verdiskapning, sier Knut Arild Hareide til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer