Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Setter foten ned

Med knallhard selvjustis skal Arbeiderpartiet nå slå ned på dem som anonymt snakker stygt om Jens Stoltenberg. De som gjør det åpent skal og få svi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som Dagbladet skrev i går, basert på en rekke anonyme kilder, ville det bli oppvask på i gårsdagens møte i stortingsgruppa, særlig om Jan Bøhlers rolle som «næringspolitisk» talsmann og kritiker av Jens Stoltenberg. Den tre timer lange møtet ble langt sterkere og mer innholdsrik enn bare et oppgjør med lederen av Oslo Ap.

Anonym kritikk

De kraftigste ordene ble brukt mot dem som uttalte seg navnløst og negativt om Stoltenbergs lederegenskaper i Dagbladet sist lørdag. Han ble beskyldt for å ha så dårlige politiske reflekser at stortingsgruppa krevde å bli hørt i sterkere grad.

Ifølge en av møtedeltakerne, som enda sterkere enn før vil være anonym, tok statsministeren selv ordet. Han ga uttrykk for at saken var uheldig for ham som regjeringssjef, men var åpen for å behandle kritikken internt.

Parlamentarisk leder Hill-Marta Solberg ledet an i oppgjøret.

Nulltoleranse

-  Det viktige er ikke hva jeg sa, men hva gruppas budskap som helhet er. Vi er nå enige om at det er totalt uakseptabelt at anonyme kilder i partiet bidrar til negative og feilaktige framstillinger. Det skal vi ha nulltoleranse for, sier Solberg til Dagbladet.

-  Hva betyr nulltoleranse?

 SATTE FOTEN NED:  Arbeiderpartiets parlamentarisk leder Hill-Marta Solberg satte foten ned for både navnløs og åpen kritikk på gårsdagens møte i stortingsgruppa. Arkivfoto: Aleksander Nordahl Arkivfoto: Aleksander Nordahl
SATTE FOTEN NED: Arbeiderpartiets parlamentarisk leder Hill-Marta Solberg satte foten ned for både navnløs og åpen kritikk på gårsdagens møte i stortingsgruppa. Arkivfoto: Aleksander Nordahl Arkivfoto: Aleksander Nordahl Vis mer

-  Det betyr at gruppas internjustis skal sørge for at det ikke skjer igjen. Men i dag har vi ikke drevet jakt på syndebukker.

-  Men neste gang noen uttaler seg anonymt vil dere starte kildejakten?

-  Det har jeg ikke sagt.

Men ifølge Dagbladets kilder på møtet var ikke budskapet til å misforstå: Ved en eventuelt ny «forbrytelse», vil «etterforskningen» starte.

Takhøyde og justis

De sterke ordene hadde umiddelbar effekt i går ettermiddag. Flere av representantene Dagbladet snakket med etter møtet, var tydelig preget av alvoret og ville ikke si ett eneste ord om hva som hadde skjedd. Andre, som gjenkjenner noe av panikken fra tidligere runder i partiet, aksepterer munnkurven, men tror ikke det vil vare lenge.

Hill-Marta Solberg vil ikke røpe hvem som tok ordet i går eller hva innholdet i Jan Bøhlers innlegg var. Men i generelle vendinger tar hun et oppgjør med hans stadige utfall mot regjeringen, sist i Odfjell-saken.

-  Det er viktig med takhøyde, men diskusjonen bør tas internt. Derfor er det heller ikke akseptabelt å kritisere våre egne selv om det ikke skjer anonymt. Men den absolutte nulltoleransen gjelder anonym kritikk, sier Solberg. Ifølge en kilde i gruppa var det en representant som advarte mot å bli som umodne SV-ere: På plenen foran Stortinget i demonstrasjon mot egen regjering.

Solberg mener imidlertid det viktigste med møtet var den massive støtten til partilederen.

-  Det ble klart at oppslaget til Dagbladet ga et misvisende bilde. Jens ble avbrutt av applaus og han har vår fulle støtte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling