New York:

Setter gjester i bobler

Restauranter har funnet kreative løsninger for å kunne servere folk.

VARME BOBLER: Kreativ løsning gjør uteserveringen varmere i høstkulda i New York. Video: KameraOne. Reporter: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å fortsatt kunne servere gjester når gradestokken kryper nedover, har flere restauranter i New York måttet finne nye løsninger, som gjør at gjestene deres fortsatt kan sosialt distanseres, uten å fryse.

På grunn av pandemien kan ikke like mange trekke inn i restaurantene, som tidligere.

Løsningen har for mange blitt å sette opp noen plast-telt, som ser ut som små drivhus eller bobler, der gjestene kan sitte og spise og fortsatt holde på både varmen og smittevernet, ifølge CNBC.

Kan spise ute

I sommer mistet restaurantene i New York 14 prosent av sine besøkende på grunn av kraftig regn, som gjorde at folk ikke kunne sitte ute og spise, ifølge en studie fra Foursquare og AccuWeather.

- Vi ser at folk vil ut og spise om høsten, men at dette endrer seg om vinteren. Da holder spesielt folk i New York seg inne, sier Bill McGarry hos AccuWeather.

Derfor prøver noen restauranteiere nå å motarbeide trenden, slik at folk fortsatt kan gå ut og spise, og ha det varmt og koselig samtidig. Andre spisesteder derimot går i en slags dvale, fordi de ikke ønsker å bruke mer penger på spiseplassen ute.

Igloer som disse er laget av fiberglass og koster omlag 1000 dollar per stykk.

HYSTERISK: En kinesisk restauranteier er redd for å bli smittet av coronaviruset, og har valgt en utradisjonell måte å levere take away på. Reporter: Christian Wehus. Video: Newsflare. Vis mer

Har testet ut teltene

En av restaurantene som har testet ut plast-telt, er den franske restauranten Cafe du Soleil, som ligger på Upper West Side på Manhattan.

Teltene kan åpnes fra to sider, ifølge New York Post, som skal gjøre at det ikke blåser på gjestene, samt at man skal slippe å få en klaustrofobisk og klam opplevelse.

En av dem som har testet «boblene» er Naiara Parker (24). Hun sier til New York Post, at hun synes det var herlig å møte vennene sine for et måltid, samtidig som hun kunne følge smittevernreglene og ikke fryse.

- Da vi kom fikk vi tilbud om vi ønsket å sitte i en av boblene, eller om vi ville sitte ute. Vi valgte naturligvis å sitte i en boble, som også var grunnen til at vi valgte å dra dit, sier hun.

Har holdt liv i restauranten

Det blir rundt fem grader varmere inne i teltene enn utenfor, ifølge en av eierne av den franske restauranten, Alain Chevreux.

- Været i september og oktober kan være uforutsigbart, sier han.

Totalt er det plass til seks personer i hvert telt, og teltene kan settes opp på under ett minutt, sier Chevreux til danske TV 2. De som jobber på restauranten setter opp teltene på fortauet utenfor restauranten hver morgen.

- Jeg fant «boblene» på nett i juli. Først kjøpte jeg ett telt, og synes det var fantastisk. Deretter kjøpte jeg 20. De tar rundt 30 - 45 sekunder å sette opp og like kort tid å ta ned på kveldene.

De har satt opp varmelamper inne i teltene, slik at det skal være behagelig å sitte der inne.

- Hadde det ikke vært for disse teltene, hadde jeg ikke hatt restaurantgjester nå. Da ville det vært helt tomt her, sier Chevreux.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer