PÅ VINGENE:  SAS flyr for fullt, men ikke mer enn vanlig. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
PÅ VINGENE: SAS flyr for fullt, men ikke mer enn vanlig. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.Vis mer

Setter ikke inn ekstra SAS-fly

- Vil ikke blande oss inn i Norwegian-konflikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SAS har ikke satt opp ekstra avganger de første 10 dagene av Norwegian-streiken tross ekstra stor pågang fra publikum etter ledige flyseter.

- Det er utfra etisk-moralsk standpunkt at SAS-ledelsen ikke har gjort endringer i det ordinære trafikkprogrammet. Vi er opptatt av ikke å etterlate noe annet inntrykk enn at vi ikke blander oss inn Norwegian-konflikten, sier selskapets norske informasjonssjef Knut Morten Johansen til Dagbladet mandag formiddag.

Flere eksperter har under konflikten forfektet at det folk oppfatter som streikebryteri, ikke er ulovlig i juridisk forstand.

Men SAS vil ikke bli «klebet» til et slikt begrep.

Ved 13-tiden mandag satt forhandlingsledelsene i Norwegian og de streikendes fagforening Parat i nye møter på  hemmelig adresse for å finne en løsning på konflikten etter forhandlingspause siden 21 søndag kveld.

- Her har vi ikke hørt noe fra partene, og har heller ikke tatt noe initiativ for å innkalle dem, får Dagbladet opplyst ved Riksmeklerens kontor ved 12-tiden mandag.

Fredag partene selv kontakt med Riksmekleren for å finne en løsning på streiken. Ved 05-tiden ga riksmekler Nils Dalseide opp - før partene ble enige om å fortsette uten meklerhjelp seinere i helgen.

- Enorm etterspørsel
Knut Morten Johansen berømmer sine SAS-kolleger for å ha gjort stor ekstrainnsats sist uke for å hjelpe «andre» flykunder som plutselig har stått der med Norwegian-billett uten fly.

- Det har til tider vært enorm etterspørsel, og vi har hatt flere fulle innenriksfly enn vanlig. Særlig på de store strekningene med færrest daglige avganger - mellom Gardermoen og Bodø, Evenes og Tromsø - har det vært stort trykk.

- Hvor lenge må streiken vare før SAS setter opp flere fly ?

- Pr. idag har vi ikke vurdert det. Den ekstra kundepågangen har kommet inn i en annen fase nå enn forrige uke. Da var det mest om å gjøre å finne ledige seter samme dag eller neste. Nå er storparten av bestillingene tilbake til å gjelde ei uke fram og mot sommeren, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

Selskapets passasjertall for mars er ikke klare for rundt den 5. i neste måned, som vanlig.