Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Setter ikke opp ekstra fly

Foreløpig ingen straks-tiltak fra reisebyråene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lena Petersson, informasjonssjef hos reisebyrået Star Tour opplyser at selskapet har for øyeblikket 460 reisende i de flodrammede områdene i det tidligere turistparadiset Phuket.

- Vi har fått kontakt med 70 prosent av dem som har reist med oss, forteller Petersson til Dagbladet.no.

Flere har kjøpt kun flybillett gjennom Star Tour. De er derfor vanskelig å nå for selskapet.

- Vi oppfordrer alle som befinner seg i området til å ta kontakt med oss eller sine pårørende, fortsetter Petersson.

Avlyser ikke

Star Tour melder at flyplassen i Phuket-området skal være åpen for trafikk, men det er først i morgen tidlig selskapets ledelse skal avgjøre hva som skal skje både med de reisende som allerede befinner seg i katastrofeområdene og de som har planlagt å dra de neste dagene.

- Status hos oss nå er at vi følger utenriksdepartementets anbefalinger om å avstå fra besøk i disse områdene. Vi har foreløpig ikke tatt noen beslutninger om hva som skal skje videre, men vi kommer med info til de reisende som fort den foreligger.

Tar kontakt

Også My Travel, som står blant annet bak reiseoperatørene Ving og Globetrotter har 750 chartergjester i Phuket-regionen. De er travelt opptatt med å få tak i alle sine reisende.

- Først og fremst foregår all kontakt direkte på reisemålet. Grunnen til at dette trekker ut i tid, er at mange blir evakuert fra sine hoteller og det gjør det vanskelig for oss å holde oversikt, sier administrerende direktør i My Travel Norway, Gunnar Grosvold.

My Travel opplever at pårørende selv kontakter reiseselskapet for å fortelle at venner og slektninger har kommet til rette.

Grosvold forklarer videre at de foreløpig ikke har planlagt noe tidligere hjemreise for sine norske kunder i Thailand.

- Først og fremst trenger folk litt tid på å ta dette innover seg. Det neste flyet går i utgangspunktet på onsdag. Vi har et møte i morgen der vi tar stilling til hva vi gjør videre.

- Sjekk forsikringen

Forbrukerrådet går nå ut og ber de som allikevel bestemmer seg for å reise til de flodrammede områdene om å ta en ekstra titt på forsikringen, ifølge NTB.

Det kan nemlig ha seg slik at reiseforsikringen ikke gjelder siden UD fraråder reiser den nærmeste tiden.

Jan Schrøder i Forbrukerrådet sier til NTB at de helsemessige konsekvenser av de store ødeleggelsene ikke er avklart og at epidemier i kjølvannet av store naturkatastrofer ikke kan utelukkes.

LETER ETTER NORDMENN: Informasjonssjef i Star Tour, Lene Petersson, opplyser at de har greid å lokalisere 70 prosent av sine norske passasjer som for øyeblikket befinner seg i Phuket.
VENDER HJEM: To britiske kvinner mistet alle sine eiendeler i flodbølgen. I ettermiddag ventet de på flyet som skulle ta dem hjem fra Phuket.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media