Setter ingen tidsgrense.

- Vi kommer ikke til å sette noen tidsgrense i jakten på ny NRK-sjef, sa NRKs styreleder Anne Carine Tanum på en ti-minutters pressekonferanse i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi kommer til å bruke den tida som er nødvendig.

Styret har nedsatt et utvalg på tre personer som skal finne en ny kringkastingssjef. I den gruppa sitter styreleder Anne Carine Tanum, Thor Bjarne Bore og Geir Helljesen.

Nestleder i styret Kåre Rommetveit ba om å slippe å sitte i arbeidsgruppa av praktiske grunner. Han er i England det meste av tida fram til sommeren. I tillegg ville styret ha en ny person i arbeidsgruppa, dermed ble det plass til tidligere Stavanger Aftenblad-redaktør Thor Bjarne Bore.

- Vi ønsker ikke å uttale oss om den prosessen som kommer. Men ansettelsen av ny NRK-sjef er en av sakene som vil få høyest prioritet, sa Tanum.

- Men en ting vi ikke kommer til å gjøre, er å sette noen tidsgrense. Vi kommer til å bruke den tida som er nødvendig.

Tanum nektet konsekvent å uttale seg om prosessen rundt jakten på en ny NRK-sjef.

- Hvis vi har lagt noen mediestrategi, må det være å si minst mulig. Vi kommer til å fortsette den restriktive linjen med ikke å uttale oss underveis. Det er vanlig i ansettelsessaker. I forhold til andre saker, er styrets holdning at vi går ut til media når vi har fattet vedtak. Vi vil ikke gå ut i forkant av styremøter og informere, sa hun.

Tanum sa at arbeidsgruppen ikke ble opprettet for å slippe flere lekkasjer.

- Arbeidsgruppa vil være forankret i hele styret. Men vi satser og håper på at ikke kommer lekkasjer fra styret.

Også avtroppende kringkastingssjef Einar Førde var til stedet på pressekonferansen. Han forsikret om at han ikke hadde foreslått noen konkrete navn overfor styret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer