Ukraina-krigen:

- Setter inn 1000 leiesoldater

Putin lider store tap i Ukraina. Nå har han sett seg nødt til å utplassere sin private hær øst i landet - i stor skala, ifølge britisk etterretning.

NAZITATOVERINGER: Wagner-gruppen ledes av Dmitry Utkin, som blant annet kjennetegnes ved sine karakteristiske tatoveringer.
NAZITATOVERINGER: Wagner-gruppen ledes av Dmitry Utkin, som blant annet kjennetegnes ved sine karakteristiske tatoveringer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den beryktede paramilitære russiske Wagner-gruppa - også kalt «Putins private hær» - har utplassert styrker i Øst-Ukraina. Det skriver Det britiske forsvarsdepartementet i sin daglige etterretningsoppdatering mandag kveld.

- De forventes å utplassere mer enn 1000 leiesoldater, inkludert høyt rangerte ledere fra organisasjoner, for å utføre kamphandlinger, skriver departementet.

På grunn av store tap og stagnasjon i flere ledd av invasjonen, har Russland trolig «blitt tvunget til å omprioritere Wagner-personell til Ukraina, på bekostning av operasjoner i Afrika og Syria», skriver de videre.

Wagner-gruppa antas i dag å bli ledet av Dmitry Utkin. Utkin skal angivelig ha gitt navnet til gruppa etter Hitlers yndlingskomponist, Richard Wagner. Lederen for gruppa er også kjent for å ha tatovert seg med nazisymboler.

«Putins kokk»

Tidlig denne måneden skrev den britiske storavisa The Guardian at mer enn 400 medlemmer av den beryktede Wagner-gruppa opererte inne i Kyiv.

Ifølge avisas opplysninger hadde gruppa fått ordre om å drepe Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer