Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Setter inn ekstra ressurser

Oslo-politiet bemanner opp både ute og inne når vi trer inn i årets aller siste dag.

MYE Å GJØRE: For nødetatene er nyttårsaften av erfaring en dag de har mye å gjøre. Derfor setter de inn ekstra ressurser i morgen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
MYE Å GJØRE: For nødetatene er nyttårsaften av erfaring en dag de har mye å gjøre. Derfor setter de inn ekstra ressurser i morgen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

Nyttårsaften er en av de mest hektiske dagene i året, og politiet og andre nødetater bemanner derfor opp under overgangen til et nytt år.

Det forteller operasjonsleder ved Oslo-politiet, Tor Jøkling, til Dagbladet.

- Politiet og de andre nødetatene forbereder seg til denne dagen med ekstra ressurser. Dette er en kveld der vi vet det blir mye å gjøre, sier Jøkling.

Tiltak

- Vi bemanner opp både inne og ute, og har tiltak knyttet til både steder og arrangementer der vi vet det vil foregå noe, sier han.

Beruselse, bruk av raketter og kombinasjonen av dette, er noe politiet er forberedt på at de må håndtere i morgen.

- I tillegg vet vi av erfaring at det gjerne oppstår ordensforstyrrelser. Vi er også forberedt på at det kan oppstå branner, ettersom det ofte er bruk av åpen ild, sier Jøkling.

KAOTISK: Under nyttårsfeiringen i den svenske byen Malmö brøt det i fjor smått ut kaotiske scener da flere personer avfyrte fyrverkeri mot folkemasser og bygninger. Video: Expressen TV Vis mer

-Utløste brannalarmen

Allerede nå har noen startet oppskytingen av raketter.

- Vi får mange meldinger fra hele byen, om ungdommer som sender opp fyrverkeri i retning mot personer som befinner seg i nærheten, skriver Oslo-politiet på twitter mandag kveld.

- Hittil har vi ikke fått melding om at noen er truffet og skadet, og så langt vi har kapasitet, sender vi patruljer for å gripe inn i dette.

På Furuset T-bane ble brannalarmen utløst mandag kveld, som følge av at det hadde blitt sendt opp fyrverkeri inne på stasjonsområdet.

- Passasjerer har evakuert seg selv. Det er ingen brann, men røykutvikling, og politi og brannvesen på vei til stedet, skriver Oslo-politiet på twitter.

Tidligere i dag rykket politiet ut til Sandvika storsenter, der fire barn skjøt raketter mot folk og kjøretøy. Ingen ble skadet i hendelsen.

Man kan straffes med bot dersom man fyrer av fyrverkeri før nyttårsaften

Ingen skadd

Også i Agder blir fristelsen for stor for enkelte ungdommer. Politiet melder at de mandag kveld har fått melding om ungdommer som kaster fyrverkeri mot et spisested i Markens gate.

- Det er ikke noe dramatisk. Det var en burgerrestaurant som meldte at ungdommer sendte fyrverkeri utenfor restauranten, og vi fikk inn det samme fra forbipasserende. Ingen er skadd, opplyser operasjonsleder Lars Hyberg til Dagbladet.

I kveld meldte Oslo-politiet om nok en fyrverkeri-episode, denne på Holmlia.

- Vi har flere patruljer på stedet, etter at det har blitt avfyrt fyrverkeri inne på en buss. Ingen skal være skadd. Vi har så langt anholdt en ungdom som løp fra stedet, og vi søker etter ytterligere to stykker som løp i retning Rosenholm, skriver politiet.