Setter inn hæren i søppelkrigen

Italias tredje største by drukner i søppel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) - Jeg kaster bare søpla ut vinduet, søppelhaugen når allerede andre etasje, sier innbyggeren Angela Sepe til Associated Press.

Den italienske regjeringen satte i dag inn hæren for å få ryddet søppelbergene utenfor skolene i Napoli, skriver Bloomberg.

Det skjer etter at rasende demonstranter i helgen angrep politiet med steiner i protest mot søppelkrisen i Italias tredje største by. I enkelte gater hadde demonstranter ifølge BBC News hengt opp dukker av ordføreren og guvernøren fra lyktestolper med dødstrusler festet til brystet.

Søppelbergene i Napoli har vokst siden renovasjonsarbeiderne sluttet å hente søppel 21. desember, fordi fyllingene utenfor byen er fulle.

Fredag gikk rasende innbyggere til angrep mot en politistasjon og satte fyr på fire busser i protest mot å gjenåpne den gamle søppelfyllingen i Pianura-distriktet. Den tidligere søppelfyllingen tok imot regionens søppel i 40 år, men distriktet har nå golfbane, konferansesenter og to store hoteller.

«Økomafia»

Miljøvernminister Alfonso Pecoraro Scanio legger ifølge Associated Press skylden på «økomafiaen» for søppelkrigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer