Setter inn hæren mot plyndring etter jordskjelv i Peru

Hjelpen begynner nå å komme fram til ofrene etter jordskjelvet i Peru. Dødstallet stiger fremdeles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Perus president Alan Garcia har satt inn hæren mot folk som driver plyndring i de jordskjelvrammede områdene midt i landet. Hjelpen begynner nå å komme fram til ofrene.

Plyndringen skal ha vært omfattende og hensynsløs, forteller øyenvitner. På ett sted ble en lokal borgermester overfalt, da han forsøkte å få fraktet inn nødhjelp, mens lastebilsjåfører andre steder skal ha skutt mot folk som forsøkte å rane dem.

Inntil i morges norsk tid var det funnet 446 omkomne  og mer enn 1.000 skadde etter jordskjelvet onsdag.

- Etter jordskjelv er de første 48 timene er livsviktige, men det har vært funnet overlevende etter en uke eller ti dager, sa redningsarbeideren Jesus Valesco Sanchez.«Respekt» President Garcia, som har vært i Pisco siden torsdag for personlig å holde oppsyn med arbeidet, sa at han ikke ønsker å innføre portforbud eller andre drastiske tiltak. - Men jeg har tilkalt soldater fra hæren og marinen for å skape respekt, framholdt han.Mange av innbyggerne i området er rasende over at hjelpearbeidet går tregt, og fortvilte over mangel på mat og medisiner. Blant de plyndrede forretningene i den skjelvrammede byen Pisco skal det være flere apoteker.

Peru har så langt fått tilsagn om 40 millioner dollar eller 238 millioner kroner i øyeblikkelig internasjonal hjelp etter jordskjelvet. Skjelvet er det verste som har rammet landet siden 1970, og behovet for nødhjelp er stort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer