Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Setter inn hunder og helikopter i leteaksjon i Oslo

Leteaksjonen fortsetter etter 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag.

KRIMTEKNISKE UNDERSØKELSER: En krimtekniker tar med bevisposer i en kasse. Foto: Harald Klungtveit/Dagbladet
KRIMTEKNISKE UNDERSØKELSER: En krimtekniker tar med bevisposer i en kasse. Foto: Harald Klungtveit/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 02800. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Frivillige har hele natt til mandag fortsatt letingen etter den savnede jenta som ble meldt savnet klokken 00.30 natt til søndag. Mandag morgen trapper politiet opp letingen ytterligere.

- Vi vil sette inn kriminaltekniske hunder som skal gå samme rute som den savnede gikk lørdag kveld. Både letemannskaper og hunder skal samtidig utvide dette søkeområdet noe. Det blir også satt inn helikopter som skal drive overflatesøk i det samme utvidede leteområdet, samt strandlinjesøk. Mannskaper fra Norske Redningshunder skal gå gjennom utfartsparkeringer til Østmarka, opplyser vaktleder ved Krimvakta i Oslo politidistrikt, Oddleif Sveinungsen, til NTB.

Søndag kveld ble det satt inn dykkere som søkte langs vannkanten ved Østensjøvannet. Søket ble avsluttet ved 22.30-tiden uten resultat.

- Vi vil ikke sette i gang noe nytt dykkersøk før det eventuelt framkommer nye opplysninger som gjør det aktuelt, sier Sveinungsen.

Over 100 tips Politiet har fått inn godt over 100 tips i saken og har gjennomført vitneavhør, rundspørringer og kriminaltekniske undersøkelser. Arbeidet med å gjennomgå tipsene og følge opp eventuelle ledetråder fortsetter med uforminsket styrke.

- Vi har svært få opplysninger i saken, noe som vanskeliggjør letingen, sier Sveinungsen.

Politiet har ikke fått inn noen tips som skiller seg ut.

FANT EIENDELER: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16)   forsvant fra Østensjø natt til søndag 05.08.2012.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FANT EIENDELER: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø natt til søndag 05.08.2012. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi har fått mye tips, men ikke noe konkret å gå på. Vi håper at folk som kan vite noe mer tar kontakt med oss, sier vaktleder ved kriminalvakta i Oslo, Jon Rune Lande, til Dagbladet.

Politiet skal blant annet ha sikret seg videoopptak fra flere overvåkingskameraer i området. Ifølge VG skal det dreie seg om opptak blant annet fra området rundt Godlia T-banestasjon.

Ble savnet søndag Foreldrene til Sigrid Giskegjerde Schjetne meldte henne savnet klokken 00.30 natt til søndag, da hun ikke kom hjem som avtalt etter å ha vært hos en venninne. Det er rundt to kilometer fra venninnens hus og hjem til 16-åringen.

Politiet fant tidlig 16-åringens sko, mobiltelefon og en sokk ved en barnehage bare noen få hundre meter fra hjemmet hennes.

- I og med at vi har funnet gjenstander gjør dette saken mer mistenkelig. Det er ingen grunn til at hun skulle ha tatt av seg sko og sokker, sier politiets innsatsleder Brian Skotnes til VG.

- Etter at hun forlot huset til venninnen har hun holdt telefonisk kontakt med venninner. De sendte SMS-er. Vi har ingen grunn til å tro at hun hadde en unormal oppførsel før hun forsvant, sier han.

Hørte skrik Anne-Mette Jørgensen Sæthre er en av de nærmeste naboene til barnehagen der 16-åringens sko og mobiltelefon ble funnet. Hun forteller at både hun og datteren hørte bråk ved 00.30-tida natt til søndag.

- Vi hørte et langt, panisk og redselsfullt skrik. Skriket kom fra området ved åsen som ligger ved siden av barnehagen. Datteren min sa det hørtes ut som et vondt skrik, sier hun til Dagbladet.

Politiet bekrefter overfor NTB at de har mottatt tips om at det ble hørt skrik i området, men sier at de foreløpig ikke kan være sikre på at det er knyttet til forsvinningen.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø natt til søndag.
Foto: Privat
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø natt til søndag. Foto: Privat Vis mer

Til Dagbladet sier to ungdommer at de syklet om kapp like ved barnehagen rundt klokken 00.30 natt til søndag og lagde «en del lyd».

Flere av innbyggerne er nå bekymret, og flere har gitt uttrykk for at de nesten ikke tør gå ute på gata lenger.

Ta kontakt Da hun forsvant hadde jenta, som fylte 16 år i juli, på seg dongerishorts, blå hettegenser og grå singlet. Hun bar på en brun skinnveske. Hun er 170 centimeter høy og har lysebrunt, langt hår og blå øyne.

Politiet ber alle som var i området rundt Skøyenåsen mellom 23.30 og 01.00 om å ta kontakt. Publikum som har tips om saken, kan kontakte politiet på telefon 02800.

Familien opplyser at folk som vil melde seg som frivillige til å lete etter jenta, kan møte opp på Østensjø skole klokken 10 mandag formiddag.

ETTERFORSKER: Krimteknisk leter etter spor etter Sigrid som er forsvunnet fra Østensjø. Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø natt til søndag 05.08.2012.
Foto: Harald Klungtveit / Dagbladet
ETTERFORSKER: Krimteknisk leter etter spor etter Sigrid som er forsvunnet fra Østensjø. Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø natt til søndag 05.08.2012. Foto: Harald Klungtveit / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media