Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Australia:

Setter inn militæret

Det australske forsvaret setter nå inn soldater for å håndtere coronaviruset.

SMITTEØKNING: Forsvaret skal bistå for å hindre spredning etter at Melbourne fikk en kraftig økning i antall smittede av covid-19. Video: AP Vis mer

Det australske forsvaret sender 1000 soldater til Melbourne for å håndtere landets eneste betydelige utbrudd. Det skjer i frykt for en ny bølge coronasmitte i landet.

Delstaten Victoria har hatt en rask oppgang i covid-19-tilfeller. Den siste uka er nesten 150 tilfeller registrert, da det har oppstått klynger i storbyen Melbourne. Utbruddet har skremt Australia, som de siste ukene har lempet på smitteverntiltakene etter å ha klart å stoppe spredningen.

Forsvarsminister Linda Reynolds sier at opptil 850 av soldatene skal hjelpe til med overvåking av 200 personer som er i karantene etter internasjonale reiser, mens 200 andre vil tilby logistisk og medisinsk støtte til teststeder.

Kontroll på situasjonen
Tidligere i pandemien ba myndighetene alle som oppholder seg i landet med midlertidig visum, enten det er for å arbeide, studere eller feriere, om å forlate landet. Oppfordringen kom som følge av myndighetenes ønske om å ta kontroll på smittespredningen.

Det ble i tillegg iverksatt en rekke tiltak for de australske borgerne. Det har resultert i relativt liten smittespredning i landet. Australia, som har over 24 millioner innbyggere, har bare 7558 registrerte smittetilfeller og 104 coronarelaterte dødsfall, ifølge tall fra Worldometers.

NYTT UTBRUDD: Den siste tiden er det registrert en rekke nye tilfeller av coronasmitte i storbyen Melbourne. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
NYTT UTBRUDD: Den siste tiden er det registrert en rekke nye tilfeller av coronasmitte i storbyen Melbourne. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Strammer inn igjen

I mai begynte Australia å lette på coronarestriksjonene. Gjenåpningsplanen går over flere faser. I første fase ble kafeer, restauranter, butikker, biblioteker, svømmehaller og lekeplasser åpnet. Det ble tillat for folk å samles i grupper på fem hjemme og ti på offentlige steder. I fase to ble antallet utvidet til 20 personer, samtidig som treningssentre, skjønnhetssalonger, museer og kinoer igjen fikk åpne dørene.

I tredje fase ble det åpnet for ansamlinger på 100 personer, men som følge av at store folkemengder har samlet seg i storbyen Melbourne den siste tiden, strammer imidlertid Australia inn igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!