Australia:

Setter inn militæret

Det australske forsvaret setter nå inn soldater for å håndtere coronaviruset.

SMITTEØKNING: Forsvaret skal bistå for å hindre spredning etter at Melbourne fikk en kraftig økning i antall smittede av covid-19. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det australske forsvaret sender 1000 soldater til Melbourne for å håndtere landets eneste betydelige utbrudd. Det skjer i frykt for en ny bølge coronasmitte i landet.

Delstaten Victoria har hatt en rask oppgang i covid-19-tilfeller. Den siste uka er nesten 150 tilfeller registrert, da det har oppstått klynger i storbyen Melbourne. Utbruddet har skremt Australia, som de siste ukene har lempet på smitteverntiltakene etter å ha klart å stoppe spredningen.

Forsvarsminister Linda Reynolds sier at opptil 850 av soldatene skal hjelpe til med overvåking av 200 personer som er i karantene etter internasjonale reiser, mens 200 andre vil tilby logistisk og medisinsk støtte til teststeder.

Kontroll på situasjonenTidligere i pandemien ba myndighetene alle som oppholder seg i landet med midlertidig visum, enten det er for å arbeide, studere eller feriere, om å forlate landet. Oppfordringen kom som følge av myndighetenes ønske om å ta kontroll på smittespredningen.

Det ble i tillegg iverksatt en rekke tiltak for de australske borgerne. Det har resultert i relativt liten smittespredning i landet. Australia, som har over 24 millioner innbyggere, har bare 7558 registrerte smittetilfeller og 104 coronarelaterte dødsfall, ifølge tall fra Worldometers.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer