Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Setter inn nasjonalgarden

Tusen soldater er tilkalt for å sikre regjeringsbygningene i Kiev.

BARRIKADER: Folk holder varmen mens de bygger barrikader rundt uavhengighetsplassen i Kiev, Ukraina. Mer enn tre tusen demonstranter tilbrakte natten ute i protest mot presidentens avgjørelse om å gå bort fra en handelsavtale med EU. EPA/SERGEY DOLZHENKO
BARRIKADER: Folk holder varmen mens de bygger barrikader rundt uavhengighetsplassen i Kiev, Ukraina. Mer enn tre tusen demonstranter tilbrakte natten ute i protest mot presidentens avgjørelse om å gå bort fra en handelsavtale med EU. EPA/SERGEY DOLZHENKO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Tusenvis av demonstranter har blokkert flere sentrale bygninger i den ukrainske hovestaden Kiev, i krav om at regjeringen skal gå. Flere av dem har tilbragt natten i regjeringsbygningene og i telt på Uavhengighetsplassen.

Nasjonalgarden skal ha blitt satt inn for å erstatte personell som har vært på vakt over lengre tid, sier en offisiell kunngjøring fra innenriksministeren, ifølge Kyiv Post.

Politiet skal ha trukket seg tilbake fra sentrale Kiev, men opprørspolitiet forblir i posisjon. I de voldelige opptøyene på søndag skal mer enn hundre politimenn ha blitt skadet. På mandag morgen melder innenriksministeriet at totalt 150 opprørspoliti har blitt skadet.

Også 165 demonstranter skal ha blitt skadet, hvorav 109 av dem har blitt behandlet på sykehus, melder The Guardian.

Uroen ble utløst da president Viktor Janukovitsj ikke ville signere en avtale med EU.