Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Setter inn opprørspoliti og vannkanoner på Børsplassen i Brussel

Protester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dagene etter terrorangrepene i Brussel, har flere hundre mennesker samlet seg på Børsplassen i sentrum av Brussel.

Det har stort sett gått rolig for seg, men i dag har imidlertid opprørspoliti måttet gripe inn på plassen på grunn av bråk ved en markering. Ifølge flere internasjonale medier skal det dreie seg om høyreradikale nasjonalister og fotballpøbler som kuppet en minnemarkering på plassen.

Det skal være hundrevis av demonstranter kledd i svart under markeringen.

«Vi hater IS», ropte demonstrantene og hyttet med nevene.

«Vi er alle barn av innvandrere», svarte publikum på stedet.

Politiet har blant annet med seg vannkanoner, som de har brukt til å spyle ned demonstranter. Opprørspoliti utrustet med skjold og hjelmer stilte seg opp foran demonstrantene, og to biler med vannkanoner ble sendt til stedet.

Like etter klokka 15.30 presset politiet de svartkledde demonstrantene bort fra børsplassen ved hjelp av vannkanoner.

Flere rapporterer om at demonstrantene oppfordrer til hatvold i det som etter planen skulle være en solidaritetsmarsj og minnemarkering.

Belgiske myndigheter har tidligere bedt arrangører om å droppe markeringen på plassen, på grunn av manglende politiressurser.

Saken oppdateres


Hele Norges coronakart