Setter inn over 1000 politifolk før ytre høyre-demonstrasjon i Tyskland

Den planlagte demonstrasjonen søndag kveld er den siste av en rekke ytre høyre-marsjer som har funnet sted øst i Tyskland de siste ukene.

DEMONSTRASJON: Mer enn 1.000 politifolk fra rundt om i Tyskland er satt inn i den østtyske byen Köthen, der innvandringsmotstandere har planlagt en ny demonstrasjon. Foto: NTB Scanpix
DEMONSTRASJON: Mer enn 1.000 politifolk fra rundt om i Tyskland er satt inn i den østtyske byen Köthen, der innvandringsmotstandere har planlagt en ny demonstrasjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mer enn 1.000 politifolk fra rundt om i Tyskland er satt inn i den østtyske byen Köthen, der innvandringsmotstandere har planlagt en ny demonstrasjon.

Den planlagte demonstrasjonen søndag kveld er den siste av en rekke ytre høyre-marsjer som har funnet sted øst i Tyskland de siste ukene.

Protester fra høyreorienterte innvandringsmotstandere i byen Chemnitz – noen av de voldeligste i Tysklands nyere historie – ble utløst av at en tysk mann ble knivstukket, angivelig av to asylsøkere, den 26. august.

I forrige uke spredte protestene seg videre til byen Köthen, etter at en 22 år gammel tysk mann med hjerteproblemer grep inn i en slåsskamp mellom flere afghanske borgere der. Mannen ble slått i ansiktet og døde senere av et hjerteinfarkt. To personer er pågrepet for forholdet.

Samtidig etterforsker politiet angrep mot utlendinger i to tettsteder ikke langt unna Köthen.

Natt til søndag gikk to menn som antas å være tyske, til angrep på en gruppe unge afghanere på en idrettsarena i Hasselfelde, ifølge politiet. De tyske mennene skal ha nærmet seg fire afghanere og ropt rasistiske hatytringer til dem, og en 17 år gammel gutt ble siden slått og påført lettere skader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer