Setter Kleppe i skrustikka

HELL (Dagbladet): Følger Vidar Kleppe lojalt Frp's suspensjonsvedtak, er han uskyldig. Stiller han på en konkurrerende liste, demonstrerer han sin skyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl I. Hagen og Frp's sentralstyre lånte framgangsmåte fra fortidas hekseprosesser da de fattet det historiske suspensjonsvedtaket: Den mistenkte kvinnen ble bastet og bundet og kastet i vannet. Fløt hun, var det bevis på skyld. Sank hun, var hun uskyldig.

Nå utsettes Kleppe for en liknende metode.

- Hvis Vidar Kleppe gir blaffen i det partiet han har vært medlem av i 20 år, og stiller opp på en konkurrerende liste, demonstrerer det vi i sentralstyret har ment, nemlig at han setter seg selv høyere enn partiet, sier Hagen. - Men velger han å ta straffen og venter et år med å komme tilbake til partiet, demonstrerer han at han setter partiet høyest. Da er han velkommen tilbake til oss, sier Hagen, og tilføyer:

- En ekte Frp-er tar sin straff.

Hagen tror ikke Kleppe vil feie inn på Stortinget på en alternativ liste. Men stiller Kleppe på en slik liste, vil trolig Vest-Agder Frp miste sitt mandat. - Hvor ligger hans lojalitet, hos ham selv, som en godt betalt ombudsmann - eller hos dem som virkelig trenger politisk støtte, spør Hagen.