Norsk kvinne (21) død i Spania:

Setter krisestab: - Veldig trist

Den 21 år gamle kvinnen som ble funnet død ved et fortau i Torremolinos utenfor Málaga, var en norsk statsborger fra Ringebu. - Fryktelig vanskelig for familien, sier pårørendekontakten.

SPANIA: En 21 år gammel norsk kvinne er funnet død i Spania. Video: Google Maps. Reporter: Vegard Krüger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Kripos har bistått spansk politi i arbeidet med å identifisere den norske kvinnen som er funnet død i Torremolinos. Kripos har fått bekreftet identiteten på kvinnen fra spansk politi. De pårørende ble orientert i går, mandag kveld, sier pressetalsmann Axel Wilhelm Due i Kripos til Dagbladet.

Også spansk politi bekrefter opplysningene overfor den spanske avisa Sur. Det er åpnet etterforskning, og politiet avventer svar på obduksjonen.

- Familien ønsker ro rundt situasjonen. Det er fryktelig vanskelig for dem, sier familiens pårørendekontakt til Dagbladet.

Satt krisestab

Den avdøde kvinnen er opprinnelig fra Ringebu i Innlandet, men har bodd i Spania den siste tida. Lokalmiljøet i Ringebu er sterkt preget etter dødsfallet, forteller kommunaldirektør Håvard Gangsås.

- Vi er veldig triste. Det gjør stort inntrykk på oss alle sammen. Vi er oppriktig lei oss og våre tanker går til familien og pårørende, sier Gangsås til Dagbladet.

Det er satt krisestab i kommunen, opplyser han.

- Vi har satt krisestab, og i samråd med kriseteamet i kommunen og kirka åpner vi ungdomssenteret klokka 18.00. Det er alltid slik at noen trenger noen å prate med når det er slike tragiske hendelser. Det er åpent for alle som vil komme - enten de bare vil være der eller trenger noen å prate med, sier han.

Identifisert med fingeravtrykk

Kvinnen skal ha blitt funnet på gata i Torremolinos av en gruppe ungdommer i 00.30-tida natt til torsdag forrige uke, med tegn på kvelning, ifølge den spanske avisa El Pais.

Hun ble bekreftet død på stedet av helsepersonell. Det skal ha blitt funnet en tom veske eller pose ved kvinnen, men hun skal ikke ha hatt på seg ID-papirer da hun ble funnet, melder spanske medier.

Ifølge politiet ble kvinnen identifisert ved bruk av fingeravtrykk gitt av norske myndigheter. Politiet gjorde undersøkelser i kvinnens leilighet i forrige uke, ifølge NRKs opplysninger.

Venter på svar

Det er foreløpig ikke kjent om det er mistanke om noe kriminelt, men spansk politi etterforsker saken og venter på svar fra obduksjonsrapporten.

Utenriksdepartementet bekreftet mandag overfor Dagbladet at de var kjent med saken:

- Utenriksdepartementet er kjent med at det som trolig er en norsk borger er død i Spania. Ambassaden i Madrid vil gi konsulær bistand til de pårørende. For ytterligere kommentarer henviser vi til spansk politi, sa pressetalsmann Henrik Hoel til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer