Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet innleder budsjettforhandlinger med samarbeidspartiene Venstre og Kristelig Folkeparti på Stortinget. Fra.v Hans Olav Syversen (KrF), som er leder av finanskomiteen på Stortinget før møtet starter mens Terje Breivik (V) er i bakgrunnen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet innleder budsjettforhandlinger med samarbeidspartiene Venstre og Kristelig Folkeparti på Stortinget. Fra.v Hans Olav Syversen (KrF), som er leder av finanskomiteen på Stortinget før møtet starter mens Terje Breivik (V) er i bakgrunnen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Forhandlingene om Statsbudsjettet 2017 i gang:

Setter ned egen gruppe for å komme fram til klima-enighet

Skal løse den vanskeligste budsjettfloken. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regjeringspartiene, Venstre og KrF setter ned en egen gruppe som skal diskutere seg fram til mulige løsninger i spørsmålet om det grønne skiftet – det klart mest betente spørsmålet i årets budsjettforhandlinger.

Gruppen har etter det Dagbladet erfarer vært en løsnings som regjeringen har ønsket seg og som firergruppa har diskutert en stund.

Leder i finanskomiteen på Stortinget, Hans Olav Syversen kaller det en faggruppe.

STARTER FORHANDLINGENE: I dag startet budsjettforhandlingene på Stortinget. Fra.v Hans Olav Syversen (KrF),  Svein Flåtten (H),Terje Breivik (V) og Hans Andreas Limi (Frp).  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STARTER FORHANDLINGENE: I dag startet budsjettforhandlingene på Stortinget. Fra.v Hans Olav Syversen (KrF), Svein Flåtten (H),Terje Breivik (V) og Hans Andreas Limi (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Gruppen skal ikke forhandle, men som skal gi oss et godt, faglig grunnlag for løsninger, vi har gode erfaringer med slike grupper fra tidligere, sier han.

Forhandlingsstart

Startskuddet på budsjettforhandlingene gikk i dag. Det er de finanspolitiske talspersonene fra de fire partiene som etter første møte har blitt enige om denne løsningen.

- Dette skal gi en oversikt og meny over aktuelle tiltak som vi kan bruke inn i diskusjonene om det grønne skiftet. De skal ikke forhandle, men lage en tiltaksliste, og se på hva som kan være virkninger på tiltakssiden. Det blir et bra arbeid, men det er vi i forhandlingsrommet som skal bruke dette, vi skyver det ikke utover i tid, men vil få delleveranser underveis, sier Høyres Svein Flåtten.

- Viktig

Gruppa vil trolig bestå av Venstres Ola Elvestuen, KrFs Kjell Ingolf Ropstad, Frps Kenneth Svendsen og Høyres Nikolai Astrup.

- De skal gi oss faglig vurdering, det er viktig for at dette budsjettet skal gi oss de utslippsreduksjonene som vi er nødt til å få, sier Terje Breivik (Venstre).