Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Setter opp forsikringen for røykere

Én sigarett om dagen kan doble prisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Forsikringsselskapet Storebrand har bestemt seg for å gi røykere dyrere livsforsikring. Selv de som røyker bare én sigarett daglig, kan få en prisøkning på 50 prosent.

- Folk vet at det er farlig å røyke. Dette er svært godt dokumentert, så da synes vi det nå er riktig å gjøre dette skillet i forsikringspremien. Det gir også en ekstra oppmuntring til røykerne om å slutte, sier informasjonssjef Jan Otto Risebrobakken i Storebrand til NRK.

For en kvinne på 35 år som røyker over 14 sigaretter daglig, kan premien øke med over 9.000 kroner.

Selskapet kommer ikke til å kontrollere om kundene snakker sant når de blir bedt om å fortelle om de røyker eller ikke, men Risebrobakken understreker at folk bør være klar over hvilke følger de kan få å gi uriktige opplysninger.

KrF-leder Dagfinn Høybråten blir kalt røykelovens far. Men han er kritisk til Storebrands tiltak og kaller det diskriminering.

- Her tror jeg forsikringsbransjen beveger seg ut i et farvann som raskt vil bli en sortering av mennesker, sier Høybråten til NRK.

(NTB)

-GOD DOKUMENTERT:  
- Folk vet at det er farlig å røyke. Da synes vi det er riktig å øke prisen, sier Jan Otto Risebrobakken i Storebrand. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
-GOD DOKUMENTERT: - Folk vet at det er farlig å røyke. Da synes vi det er riktig å øke prisen, sier Jan Otto Risebrobakken i Storebrand. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!