Setter opp nye flyktninggjerder i Europa

Makedonia setter nå opp et metallgjerde.

Makedonske soldater var lørdag i gang med å sette opp et metallgjerde på grensen til Hellas. Foto: Reuters / NTB Scanpix
Makedonske soldater var lørdag i gang med å sette opp et metallgjerde på grensen til Hellas. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Makedonia setter nå opp et metallgjerde langs deler av landets sørlige grense mot Hellas for å hindre flyktninger og migranter fra å ta seg inn i landet uten å benytte grenseovergangene.

Soldatene var lørdag i gang med å plassere lange metallstenger i bakken og rulle ut piggtråd, opplyser en Reuters-fotograf på stedet.

Makedonia ligger midt i flyktningruten for folk som kommer til Europa via Hellas og som skal videre gjennom Balkan til Nord-Europa. Syrere, afghanere og irakere får dra videre, men alle som tilhører andre nasjonaliteter, blir sendt tilbake.

På grensen mellom Makedonia og Hellas har det ført til at grupper med blant annet iranere, pakistanere og marokkanere protesterer, og nekter å dra tilbake til Hellas.

Lørdag var spenningen høy også på gresk side av grensen da en migrant ble påført alvorlige brannskader. Han klatret opp på et tog som sto på stedet og berørte en strømførende ledning i protest mot at han ikke fikk slippe inn i Makedonia. Deretter ble han fraktet til sykehus, mens migranter som sto og så på, ropte «Allah er stor» på arabisk.

Kort tid etter ble det meldt at makedonsk politi tok seg over grensen til Hellas og kastet sjokkgranater for å løse opp en folkemengde på 250 mennesker som var begynt å kaste steiner mot politiet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram