Skigaarden i Hemsedal. Foto: Gard Setsaas. 
Skigaarden i Hemsedal. Foto: Gard Setsaas. Vis mer

Setter prisrekord i Hemsedal

En kjøper har betalt 25 millioner kroner for en hel etasje på Skigaarden i Hemsedal. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): – Snømessig har dette vært den dårligste vinteren siden 1950, men det har likevel vært en rekordvinter, sier Erik Teigen til Finansavisen.

Han tråkker seg gjennom råtten snø som såvidt greier å skjule kvist og kvast på tusen meters høyde ved Holdeskaret i Hemsedal. Her bygger Teigen sitt livsverk: Et luksuriøst fritidskompleks med leiligheter, hotellrom og spisesteder, omringet av alpintraseer. Hovedbygget med restaurantene har vært i full drift i noen år nå. Oppover i lia bygges det stadig nye leilighetsbygg.

25 millioner

Etter å ha tatt nærmest halsbrekkende risiko da markedet fortsatt lå nede for fire–fem år siden, begynner ting å falle godt på plass for den tidligere Mobildata-gründeren. Foreløpig har han lagt ut 71 leiligheter for salg, og solgt 56. Prisene er på vei oppover.

– Vi har en kjøper som har kjøpt en hel etasje på prospekt for 25 millioner kroner. Den skal stå ferdig om to år. Etter hva vi kjenner til er dette prisrekord på fjellet, sier Teigen til Finansavisen.

En annen leilighet i det samme bygget ble solgt for 12,6 millioner kroner. Det betyr 100 000 kroner pr. kvadratmeter. Begge leilighetene ble solgt uten annonsering.

– Vi har sendt ut en liten maillenke, det er alt. Så har vi begynt å annonsere nå i påsken. Av frykt for pågangen, tør vi nesten ikke. Hahaha!

Trangt i døren

Teigen liker å snakke om Skigaarden som et folkelig sted for skifolk. Her finnes både restaurant, bar, medlemsklubb og afterski – eller aprés ski , som det heter på hjemmesiden.

– Her kommer folk fra absolutt alle samfunnslag, som samles om å stå på ski, forteller han til Finansavisen.

– Det er ikke gruvearbeidere vi snakker om?

– Det er faktisk alle grupper. Det er stortingspolitikere, folk som leier campingvogner nede i dalen, investorer, alle mulige folk, sier Teigen.

Leilighetskjøpere får tre års tilgang til medlemsklubben Heimatt, som ellers koster 6000 kroner i året for enkeltmedlemmer og 10 000 kroner for familier. Fordelingen er satt til 50/50 mellom beboere og eksterne medlemmer, og alle de frie medlemskapene (cirka 150 stykker) er nå utsolgt.

Flere økonominyheter

Songa Bulk kjøper nytt skip
Kraftig produksjonsøkning for Aker BP