Setter sin lit til Cecilie Fredriksen

Hun skal arve John Fredriksens lakseimperium. Kanadiske villaksforkjempere håper nå at Cecilie Fredriksen vil redde villaksen fra lusedøden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): «Vær så snill å hjelp oss med å redde villaksen. Vi trenger at du aktivt overtaler norsk lakseoppdrettere til å rydde opp i praksisen, flytte anleggene bort fra migrasjonsrutene til villaksen og introdusere lukkede anlegg», skriver Shannon Ellis i en epost til Cecilie Fredriksen (26), datter av John Fredriksen og styremedlem i Marine Harvest.Eposten er en invitasjon til å komme på hyttetur til British Columbia for å se på konsekvensene av norsk lakseoppdrett.

Ellis driver et turistfirma i British Columbia, og er tilknyttet miljøorganisasjonen Pure Salmon Campaign. Organisasjonen mener at de tre norske selskapene Marine Harvest, Cermaq og Grieg Seafood, som kontrollerer over 90 prosent av laksefarmene i området, er årsaken til problemene for den kanadiske villaksen. Pure Salmon Campaign har flere ganger invitert John Fredriksen over, men Marine Harvests majoritetseier har aldri svart.

- Behagelig og høflig

Oppdrettsmotstanderne opplever datteren som mer positiv. De møttes under Marine Harvests generalforsamling i mai i fjor.

- Da hun kom opp trappa sammen med andre styremedlemmer spurte jeg henne om hun ville møte vår delegasjon fra British Columbia, Chile og Skotland, forteller Don Staniford fra Pure Salmon Campaign.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer