Setter skolene og politiet på plass

Unge Venstres «Legalize it»-kampanje er frikjent av både kunnskapsminister Jan Tore Sanner og politidirektør Benedicte Bjørnland.

FULLT LOVLIG: Unge Venstre argumenterer for å legalisere cannabis i valgkampen - en lovendring de mener vil minske skadene rusmiddelet påfører samfunn og enkeltmennesker. Nå slås det fast - etter mye motstand - at de får framføre budskapet sitt. Foto: Unge Venstre
FULLT LOVLIG: Unge Venstre argumenterer for å legalisere cannabis i valgkampen - en lovendring de mener vil minske skadene rusmiddelet påfører samfunn og enkeltmennesker. Nå slås det fast - etter mye motstand - at de får framføre budskapet sitt. Foto: Unge Venstre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uka har Unge Venstre opplevd problemer flere steder i landet når de skal delta i skoledebatter og dele ut valgkampmateriell på skoler.

På skoler i Toms, Trøndelag, Møre og Romsdal, Hordaland og Rogaland har ungdomspartiets materiell som tar til orde for å legalisere cannabis blitt fjernet med bakgrunn i at skolene har ment at det bryter med Opplæringsloven.

I ettermiddag parkerte kunnskapsminister Jan Tore Sanner begrunnelsen, da han i et svar til Stortinget slo fast at Opplæringsloven paragraf 9-6, som går på reklame i skolen, ikke kan forstås som at politiske ytringer - under en valgkamp - kan forbys.

- Den er ikke til hinder for at politiske partier fremmer sine synspunkter på skolens område i forbindelse med skolevalg, skriver Sanner.

Og legger til:

- Tvert imot er politiske partier nå i anledning kommunevalget invitert til skolene for å gjennomføre skolevalg.

Filter Nyheter har avdekket at skolene flere steder slo ned på Unge Venstres valgkamp etter at politiet tok kontakt og blant annet henviste til Opplæringsloven.

- Vi ble oppmerksomme på at Unge Venstre hadde en kampanje med en virkemiddelbruk som etter min vurdering gikk for langt. Det bekymret meg med tanke på målgruppa. Skolene er en viktig partner i det forebyggende arbeidet. Derfor kontaktet jeg rektor. Politiet har ingen anledning til å forby dette, men det kunne hende at skolen hadde et ordensreglement som kunne si noe om det, sa lensmann Kjetil Ravlo ved Værnes lennsmannsdistrikt til Filter Nyheter tidligere i uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer