Setter sluttstrek

Til tross for massivt press har statsadvokatene i Orderud-saken bestemt at det ikke er grunnlag for videre etterforskning av trippeldrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokatene Olav Helge Thue og Jørn Sigurd Maurud bekrefter at det ikke er behov for ytterligere etterforskning. Den endelige avgjørelsen vil bli tatt av Riksadvokaten.

- Slik vi har vurdert saken, er det ikke behov for ytterligere etterforskning. Vi har blant annet behandlet dette som en klagesak. Det er Riksadvokaten som tar den endelige avgjørelsen, sier Thue.

Strid om spor

Bakgrunnen for den nye saksbehandlingen er en klage fra advokat Frode Sulland, som forsvarte Veronica Orderud. Også venneforeningen til Per og Veronica Orderud har skriftlig reagert på utilstrekkelig etterforskning. Flere professorer, samt Per Orderuds fetter Espen Orderud, har også sendt brev til påtalemyndigheten.

Striden om videre etterforskning har stått om:

{#kule}Barnålssporet: Venneforeningen til Veronica og Per Orderud vil betale 22000 kroner for å få barnålssporet i trippeldrapssaken ferdig etterforsket.

{#kule}Almanakken: Anne Orderud Pausts almanakk er forsvunnet. Venneforeningen mener at den inneholder viktige spor.

{#kule}Fibersporet: Det ble funnet røde fibrer på åstedet, i et hus i nærheten og på Per Orderuds støvler. Teknikerne har ikke klart å få svar på om det er det samme fiberen.

{#kule}Hjulsporet: Ved boligen «Fjellet», noen hundre meter fra kårboligen, oppdaget en slektning hjulspor. Slektningene hevder at politiet ikke har gjort nok for å finne ut hvilken bil de tilhører.

{#kule}Ukjent gjerningsmann: Ingen av de fire er dømt for selve drapet. Flere har understreket at etterforskningen ikke kan legges på hylla, fordi man ikke vet hvem som skjøt og drepte Anne Orderud Paust og hennes foreldre.

Vil ha svar

Veronica Orderuds forsvarer, Frode Sulland, er en av dem som ber om videre etterforskning.

- Jeg forventer at Riksadvokaten tar en selvstendig vurdering av klagen. Vår klage er fra 17. september i fjor. Nå må vi snart få et svar, sier Sulland.

STRID OM SPOR: Til tross for at mange mener at det fremdeles er spor som politiet ikke har etterforsket i kårboligen hvor drapene skjedde, har statsadvokatene bestemt at det ikke er grunnlag for videre etterforskning.